Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

"Hollywood" blev "Hollyweed"

Den berömda "Hollywood"-skylten har vandaliserats och skrivits om. Nu står det istället "Hollyweed". "Det kan vara ett nyårsbus", säger Los Angeles-polisen Sgt. Guy Juneau, till Los Angeles Times.

Skylten ska ha vandaliserats runt midnatt under lördagen. Enligt övervakningskameror ska det ha handlat om en ensam person som klättrade upp på berget "Mount Lee", skriver Los Angeles Times.

Kameraövervakning visar att han ska ha bytt ut bokstäverna med hjälp av att bygga stegar och hänga persenningar över O:en för att ändra dem till bokstaven E.

- Så skylten visar nu "Hollyweed". Det kan vara ett nyårsbus, säger Los Angeles-polisen Sgt. Guy Juneau, till Los Angeles Times.

 (Weed är ett engelskt slangutryck för hasch eller marijuana). I skrivande stund har inte polisen någon misstänkt. Vandaliseringen rubriceras som överträdelse. 

Röstade ja till marijuana-konsumtion

Flera i sociala medier skämtar om att det är en referens till Kalifornierns röstning om att legalisera marijuana. På USA:s valdag, 8 november, röstade 55 procent av väljarna i delstaten ja till att göra marijuana-konsumtion helt laglig och tillåten.

2017 blir det första året som den nya lagen kommer appliceras.

LÄS MER: Marijuana legalt i tre nya stater

Men det är inte första gången "Hollywood"-skylten förändrats. Till exempel stod det att läsa "Ollywood" 1987, vilket tolkades som en hyllning till Oliver North, en centralgestalt under de så kallade Iran-Contrasutfrågningarna i kongressen. Under kriget kring Persiska viken 1991 stod det "Oil war" (oljekrig).

Den 1 januari 1976 fick en konststudent idén om att även då skriva "Hollyweed". Även den gången handlade det om att Kalifornien ändrat sin marijuana-policy.