Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristofer Hivju har spelat Tormund Giantsbane sedan 2013: "'Game of thrones'-fansen är de bästa fansen i hela världen, de är så extremt dedikerade". Arkivbild.

Hivjus karaktär en del av "team Snow"

Vintern har kommit till Westeros och "Game of thrones" går in på sin näst sista säsong. Kristofer Hivjus rollfigur Tormund Giantsbane har blivit "team Snow" fullt ut.

Tv-serien "Game of thrones" börjar närma sig sitt slut. Natten mot måndag släpps första avsnittet till den näst sista säsongen, efter drygt ett års väntan. Kristofer Hivju spelar Tormund Giantsbane, en "wildling", i succéserien – och han berättar att det blir en spännande säsong.

- Det blir en väldigt intensiv säsong, och en säsong som har lite färre storylines, eftersom så många karaktärer har dött, säger han och fortsätter:

- Varje år försöker ”Game of thrones” att överträffa sig själv, med spektakulära sekvenser. Jag har ju haft tur att få vara med i många av dem, då tänker jag främst på angreppet vid väggen i säsong fyra, "Hardhome" i säsong fem och ”Battle of the bastards” i säsong sex. Jag kan lova att det kommer någon svärdsekvens man kan glädja sig åt.

Upptäcker nya sidor

Ett vanligt förekommande fenomen i tv-serien är att rollfigurerna dör. Kristofer Hivju kan inte berätta om Tormund Giantsbane överlever säsongen eller inte, men han kan berätta om rollfigurens utveckling.

- Det har varit en otroligt rolig resa att få följa Tormunds karaktär och upptäcka nya sidor av honom. Nu har han blivit en del av ”team Snow”. I början var det en slags antagonistisk funktion, men nu har han blivit bättre och bättre vän med Jon Snow så nu är han på Winterfell. Han har blivit mer involverad i den politiska aspekten i serien, säger Kristofer Hivju.

Kristofer Hivju föll för sin rollfigur tidigt i processen.

- Jag älskar att spela honom. Från första repliken jag fick, när jag fick audition-texten för första gången, så tänkte jag ”bam”, jag förstår den här killen. Det var som handen i handsken från dag ett, säger han.

Mer Beck-drama

Förutom "Game of thrones", som spelas in i bland annat Nordirland och på Island, har Kristofer Hivju nu under våren spelat in fyra nya Beck-filmer. Rollfiguren Steinar Hovland kom in efter att Mikael Persbrandt lämnade filmserien 2015.

- Det vi provade nu i de kommande fyra filmerna är att involvera mer drama. Krim har en egen formel, folk förväntar sig något av de 90 minuterna de ser filmen och Beck måste hålla en kvalitet som man ska ha. Men vi provar hur långt vi kan töja gränserna, säger Kristofer Hivju.