Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hitmaskinen Calvin Harris till Göteborg

Dj:n Calvin Harris senaste skiva 18 months har rönt enorma framgångar - i helgen gästar stjärnan Sverige.

Den skotske super-dj:n Calvin Harris, eller Adam Richard Wiles som han egentligen heter, var länge något av en doldis. Genom samarbetet med Rihanna, superhiten We found love från 2011, blev han världskänd.

-Det förändrade allt. Det var det bästa som någonsin kunde hända rent karriärsmässigt, sade han i en intervju med The Sun förra året och förklarade att radiokanalerna efter det började spela hans gamla låtar.

  

Slog rekord

På hans senaste album 18 months medverkar bland andra Florence Welch, Kelis och Ellie Goulding. Skivan har haft otroliga framgångar hemma i Storbritannien. Tidigare i vår slog han rekord som den första artisten någonsin med åtta låtar från ett och samma album på Englandslistans tio-i-topp.

När han tidigare i år tog emot priset som årets låtskrivare på Ivor Novello-galan i London sade han att nästa platta inte kommer att nå samma topplaceringar.

-Jag vill bara göra bra musik. Det här priset är ett avslut på de senaste två åren då jag bara har jobbat som en galning och försökt göra singlar och hitalbum.

   

"Lättare än skinkmackor"

Men helt omöjligt att vi får nya hits från skotten är det inte. Att producera hitlåtar är för honom enklare än att göra en skinkmacka.

-Jag kämpar med att göra den perfekta skinkmackan för jag gör aldrig några. Men popmusik kommer naturligt för mig, det är det jag gör varje dag, sade han tidigare i en intervju med The Guardian.

  

CALVIN HARRIS:

Namn: Adam Richard Wiles.

Född: 17 januari 1984 i Dumfries, Skottland.

Gör: Dj, producent och låtskrivare.

Bakgrund: Debuterade 2007 med albumet I created disco. Två år senare kom uppföljaren Ready for the weekend. Genom åren har Harris jobbat med stjärnor som Kylie Minouge, Tiësto, David Guetta och Shakira.

2011 turnerade han med Rihanna på den europeiska delen av hennes Loud tour. Efter det producerade han hennes We found love och Where have you been.

Förra året släpptes tredje albumet 18 months som bland annat innehåller hitlåtarna Sweet nothing och I need your love.

Aktuell: Spelar på 7 juli på Trädgårn i Göteborg.

Lyssna på vår Spotifylista: http://open.spotify.com/user/lowicerich3/playlist/6fAn5LrcpFOzi4HyiOrmpw