Hit kommer Melodifestivalen nästa år

ANNONS
|

Göteborg, Malmö, Växjö, Skellefteå, Linköping och Stockholm står som värdstäder för Melodifestivalen 2017, meddelar konsertarrangören Live nation.

"Det är alltid roligt att komma tillbaka till städer som väljer att stå värdar igen för Melodifestivalen. De vet vad det innebär och är peppade på att visa upp ett värdskap som bygger på tidigare erfarenheter så att de kan höja ribban ännu ett snäpp", säger projektledare Anette Helenius i ett pressmeddelande.

Första deltävlingen äger rum på Scandinavium i Göteborg den 4 februari. Sedan rullar 2017 års Melodifestival vidare till Malmö Arena den 11 februari, Vida Arena i Växjö den 18/2 och Skellefteå Kraft Arena den 25/2 innan den är dags för andra chansen i Linköping Saab Arena den 4 mars. Finalen hålls på Friends Arena utanför Stockholm den 11 mars.

ANNONS

2017 års runda är nästan identisk med den från 2005, då samma städer förutom Malmö besöktes.

Biljettsläppet äger rum den 31 oktober. För Göteborgs del rör det sig dels om ett genrep fredagen den 3 februari. Sedan släpps två slags biljetter till lördagen: dels till det så kallade matinégenrepet, och dels till kvällensdelfinal.

Enligt Live Nationger det allmänheten en "ökad möjlighet att se artistframträdanden och genrep".

ANNONS