Historieätarna-bolaget i konkurs

ANNONS

Produktionsbolaget ligger bakom framgångsrika tv-program som "Historieätarna", "Landet brunsås", julkalendern "Tusen år till julafton" och filmen "Trevligt folk".

Bolagsverket bekräftar uppgifterna om att produktionsbolaget Thelma/Louise har gått i konkurs.

Bolaget startades 2011. I fjol ökade bolagets intäkter kraftigt jämfört med föregående räkenskapsår.

LÄS MER:Historieätarnafrossar i 90-tal

"Troligtvis sista säsongen"

Programledarna Lotta Lundgren och Erik Haag har snart ätit sig igenom 500 år av historien i populära SVT-programmet Historieätarna. Den 14 december är det premiär för dentredje, och troligtvis sista, säsongen av programmet. Då kommer Lotta Lundgren och Eric Haag bland annat att äta sig igenom 1600-talet, den gustavianska tiden,50-talet och det rätt nyligen flyktade 90-talet.

I de båda tidigare säsongerna har Erik Haag och Lotta Lundgren prövat på att leva under bådestormaktstiden ochromantiken, och Historieätarna gjorde även förra årets omdiskuterade julkalender Tusen år till julafton.

LÄS MER:Föräldrar rasar mot sexskämt i julkalendern

Fakta: "Historieätarna"

  1. Folkbildande underhållningsprogram som leds av Lotta Lundgren och Erik Haag. I varje avsnitt provar de på mat och leverne från en specifik tidsperiod.
  2. Den första säsongen sändes i SVT 2012. Den belönades senare med priset för årets livsstilsprogram på Kristallen-galan 2013. Säsong två hade sedan premiär under 2014
  3. Den 14 november är det premiär för den tredje säsongen
ANNONS