Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Hiphop-profil erkänner Arlandarånet

Det spektakulära Arlandarånet preskriberades tidigare i sommar, efter 15 år. Nu erkänner den svenske hiphop-profilen Leo Carmona sin inblandning i rånet. – Jag kommer att kontakta väktarna som utsattes och be om förlåtelse, säger han.

– Jag kommer att kontakta väktarna som utsattes och be om förlåtelse, säger han.

En månad efter att det spektakulära så kallade Arlandarånet preskriberats säger nu Leo "Kinesen" Carmona att han var inblandad. I en intervju i ETC säger Carmona, som just nu avtjänar livstids fängelse för anstiftan till mord, att han planerade och var med och utförde rånet.

– Och jag ångrar det djupt, det har förstört mitt liv. Jag kommer att kontakta väktarna som utsattes och be om förlåtelse, säger han.

Preskriberades efter 15 år

I juli var det 15 år sedan tre beväpnade och maskerade män körde fram till ett plan som just anlänt från London på Arlanda flygplats. Männen överföll två väktare och försvann sedan med 44 miljoner kronor, ett rekordbyte som aldrig hittats.

Preskriberingen innebär att rånarna går för evigt fria, och att Carmona, trots erkännande, aldrig kommer att kunna dömas för sin eventuella inblandning i rånet. 

Leo Carmona har suttit fängslad sedan 2004 och avtjänar just nu ett livstidsstraff för anstiftan på mord. 2008 grundade han den kontroversiella hiphopgruppen Kartellen från fängelset.