"Himlen fick precis lite mer moonwalk"

ANNONS
|

"Slutet på en era i musikbranschen". "Han är ett konstnärligt supergeni". Michael Jacksons bortgång väcker känslor världen över. Här är ett urval av läsarnas kommentarer på gp.se:

Sorgligt och ofattbart känns det...

En mycket stor artist är borta. Vi som är uppväxta med och gillar hans musik och hans otrooliga scenkonst sörjer.

/Annika

Extremt talangfull artist. Han gav en helt ny dimension på sång och dans kombinerat. Hans sätt att göra låtar och text, hans sång, framförande och explosiva snabba dansstil var något fantastiskt. Den störste av alla tider.

/Timo Tervo

Han var det största geni som musik och underhållningsbranschen någonsin kommer att skåda. Han gav allt till världen omkring sig, till den grad att det tog hans liv. Han var en människa som brydde sig mer om sina medmänniskor än om sig själv. Hans musik och dans kommer att leva vidare i evighet. Ingen har påverkat musikvärlden mer.

ANNONS

/Louise

Jag vet inte vad jag ska tro längre. Jag har hört på flera olika håll nu att detta bara är båg för att Michael nu ska kunna leva ett normalt liv. Jag läste på en amerikansk site att det tydligen finns folk som har sett att Michael lämnade sitt hem 1 timma innan ambulansen kom dit. Vad ska man tro egentligen?

/Freddan

En scenkonstnär vars like vi aldrig kommer att uppleva igen, en musiker som verkligen blev världsberömd på riktigt, överallt i världen från liten till stor. Slutet på en era i musikbranchen där M.J, Madonna och Prince blev större än branschen själv.

/Ali

Ytterligare en utsugen hollywoodprodukt som passerat bäst före datum. Bu huu snyft...

Vem orkar bry sig

/Arne

Michael Jackson har i sin musik och sitt liv visat att han är ett konstnärligt supergeni. Han kommer att leva för alltid genom sin musik och bli ihåg kommen för den. Miljontals kommer att sörja honom!!! Jag har gråtigt hela natten därför att jag känner att den kärlek som Michael Jackson manifesterade bara kan beskrivas som helig. Anklagelserna är inte bevisade. Men hans genialitet är det. Å jag tänker bemöta dem som inte kan se det med den genialiska kärlek som Michael Jackson symboliserar.

ANNONS

/Andrés

En liten del av barndomen försvann precis. Han var den sista superstjärnan. Kungen av pop. En ikon i alla dess bemärkelser. Ingen perfekt människa, precis som du & jag. Ingen kommer bli större än Michael Jackson. Detta är antagligen den största nyheten världen kommer att få möta tills den dagen 3: världskriget bryter ut. Men nu får Michael äntligen lägga mikrofonen på hyllan & vila ut. Himlen fick precis lite mer moonwalk. Michael Joseph Jackson 26/8 1958 - 25/6 2009. Vila i frid kungen.

/Stranéus

Du förenade verklighet med fantasi, drömmar med sanning... världen kanske inte var redo för en sån som du... Men alla stora män har blivit erkända först efter de gått bort... Uttrycket "alla älskar dig, när du är död" tycks stämma... För mig var du en flykt från vardagen, en fadersfigur, en bästa vän, en hemlig lekkompis och nyckeln till en evig barndom..

Tack för att jag fått ta del av Din storhet! Du är mer än vad världen någonsin såg..!

/Aubert

Sitter här med tårar i ögonen och har öppnat min finaste whiskey samtidigt som smoth criminal ljuder i högtalarna. Hade med glädje sett fram emot comebacken men nu har allt plötsligt blivit svart :(

ANNONS

/Jocke

ANNONS