Nikki Amini berättar att nervositeten är en ständig följeslagare i "Let's dance". "Jag har alltid stått vid sidan av scenen och coachat, och nu ska jag stå där i rampljuset", säger hon.
Nikki Amini berättar att nervositeten är en ständig följeslagare i "Let's dance". "Jag har alltid stått vid sidan av scenen och coachat, och nu ska jag stå där i rampljuset", säger hon.

Hetsigt "Let's dance"-schema för Nikki Amini

Nikki Amini pendlar mellan att bedöma och bli bedömd – och ska både hinna med "Idol"-inspelningar och "Let's dance"-repetitioner. Men det är inte bara tidsbrist som hotar fredagens quickstep.

ANNONS
|

Nikki Amini har arbetat med artister som Taylor Swift, Rihanna och Justin Bieber, men har själv gjort sig känd för allmänheten i som jurymedlem i TV4:s "Idol". Eftersom "Let's dance" och "Idol" spelas in samtidigt har Amini bara hunnit öva dans någon timme per dygn, och det på nätterna, efter att ha tagit med sin danspartner Tobias Karlsson till "Idol"-audition i Göteborg.

- Det är klart att man inte har samma energi för att ge sig ut och börja dansa efter att ha spelat in ett annat tv-program i tolv timmar, men jag visste ju att mitt schema skulle se ut så här. Jag gillar också att ta mig an tuffa utmaningar, det finns en spänning i det, säger Nikki Amini.

ANNONS

"Överraskar" Irving

Dansparet fick kritik av Tony Irving efter förra veckans samba, han kallade bland annat Amini för "en trasdocka". Det är ingenting hon låter sig slås ned av, i stället utlovar Amini en liten överraskning till Irving "som tack för kritiken" – i veckans program kommer hon att bäras in som just en docka.

- Jag är bra på att ta kritik och jag föredrar hellre att man talar om för mig att "Nikki, det här är inte bra", för det är det enda sättet för mig att kunna bli bättre. Jag har varit noga med Tobias att han inte får berömma mig i onödan eftersom att jag inte utvecklas då. Det är även därför jag är som jag är i min "Idol"-juryroll, berättar hon.

Inte kunnat sova

Inför fredagskvällen har de däremot ett orosmoment att tackla som gör Nikki Amini mer nervös än inför någon dans tidigare. Tobias Karlsson skadade ryggen efter förra veckans öppningsnummer, och har fått träffa både naprapater och kiropraktorer för att hinna återhämta sig.

- Nu när vi var i Göteborg så har han haft så ont att han inte har kunnat sova på kvällarna, berättar Amini, och tillägger att de därför inte har hunnit öva på det obligatoriska lyftet som måste finnas med i alla parens danser den här veckan.

ANNONS

- Så det blir spännande på fredag.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

TT

Fakta: Veckans danser

1. Martina Haag och Tobias Bader (samba)

Telefonröster: 099-414 01, sms-röster: Martina till 72 400

2. Nikki Amini och Tobias Karlsson (quickstep)

Telefonröster: 099-414 02, sms-röster: Nikki till 72 400

3. Gustaf Hammarsten och Jasmine Takács (cha cha)

Telefonröster: 099-414 03, sms-röster: Gustaf till 72 400

4. Margaux Dietz & Alexander Svanberg (cha cha)

Telefonröster: 099-414 04, sms-röster: Margaux till 72 400

5. Gunde Svan & Jeanette Carlsson (samba)

Telefonröster: 099-414 05, sms-röster: Gunde till 72 400

6. Viktor Frisk & Linn Hegdal (tango)

Telefonröster: 099-414 06, sms-röster: Viktor till 72 400

7. Claes Malmberg & Malin Watson (cha cha)

Telefonröster: 099-414 07, sms-röster: Claes till 72 400

8. Jon-Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm (quickstep)

Telefonröster: 099-414 08, sms-röster: Jonhenrik till 72 400

9. Therese Alshammar & Calle Sterner (tango)

Telefonröster: 099-414 09, sms-röster: Therese till 72 400

10. Daniel Norberg & Maria Zimmerman (samba)

Telefonröster: 099-414 10, sms-röster: Daniel till 72 400

ANNONS