Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Richard Herreys steg in i politiken har skapat blandade reaktioner. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Herreys politiksatsning hyllas och hånas

Nästa år ska artisten Richard Herrey kandidera för Moderaterna. Ett beslut som både hissas och dissas på sociala medier.

I går avslöjade Expressen att artisten och programledaren Richard Herrey tar steget in i politiken och kandiderar för Moderaterna vid nästa års val.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Tanken har funnits i flera år, säger han till Expressen.

Beslutet tas, inte oväntat, emot med förvåning och blandade reaktioner.

Anna Kinberg Batra välkomnade Herrey i en tweet och berömde honom för att gå från ord till handling. Även den moderata riksdagsledamoten Sofia Arkelsten tackade för engagemanget och partivalet. Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap och känd för socialdemokratiskt engagemang, berömmer på sin blogg Herreys steg att faktiskt engagera sig istället för att bara gnälla.

Flera andra är skeptiska till den före detta Eurovision-vinnarens tilltag. En av dem är journalisten Per Björklund, tidigare chefredaktör på Fria Tidningen, som twittrar "Hellre en opolitiskt Hellström på Ullevi än Richard Herrey i Riksdagen".

Per Herrey, bror till den nyblivne moderaten, kommenterar inte tilltagets politiska innebörd. Däremot konstaterar han skämtsamt på Twitter att Richard Herrey bar en röd skjorta vid "Diggi loo diggi ley"-framförandet 1984, i stället för en mer moderatfärgad.