Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnea Henriksson, Gyllene Tiders Mats Persson, Per Gessle, Micke Andersson och Göran Fritzon tillsammans med förbundskapten Janne Andersson och herrlandslaget i fotboll i samband med att herrarnas fotbollslandslag samlas för träningsläger inför fotbolls-VM i Ryssland i juni.

Henriksson och Gessle mötte VM-laget

Linnea Henriksson värmde upp med målvakterna och Per Gessle tror på brons. Artisterna som sjungit in Sveriges officiella låt inför fotbolls-VM i Ryssland har nu träffat det blågula landslaget.

När det svenska herrlandslaget i fotboll samlades i Båstad under måndagen, tre veckor innan VM-premiären mot Sydkorea, så utökades truppen tillfälligt.

Återförenade Gyllene Tider, med frontmannen Per Gessle, och Linnea Henriksson fanns med under lagets träning.

Artisterna från Halmstad, som släppt Sveriges officiella VM-låt "Bäst när det gäller", har nu också fått träffa spelarna de sjunger fram.

TT: Vad vill ni att låten ska signalera?

- En god stämning, en bra stämning, säger Henriksson och Gessle fyller i.

- Och att tillsammans är vi starka. Om man drar det till sin spets, "let's kick ass", det är lite den känslan jag vill ha över hela alltet.

"Vill kunna skryta"

31-åriga Henriksson, som själv kommer spela in nästa säsong av TV4:s "Så mycket bättre" under Sydkorea-matchen, kunde inte hålla sig från att snöra på sig sina egna fotbollsskor. Hon var med och värmde upp med landslagsmålvakterna.

- Givetvis, jag vill kunna säga att jag har sprungit runt i mina skor med det här laget. Allt för att kunna skryta för polarna, säger hon med ett skratt.

Gessle bar solglasögon i det strålande solskenet.

"Hedersuppdrag"

- Ett litet hedersuppdrag att skriva en officiell fotbollslåt. Ska man göra det på ett riktigt bra sätt, ska man göra det på sitt eget sätt. Jag sade direkt att jag inte kan skriva "Vi ska kämpa, vi ska vinna...", den typen av text. Det måste vara en jävligt bra titel. Det är det viktigaste, säger 59-åringen och hoppas på en liknande sommar som när Sveriges tog VM-brons i USA 1994.

- Jag har sagt hela dagen att jag tror de kommer trea, jag siktar högt. De är bäst när det gäller.