Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deltagarna i säsongens upplaga av TV4-underhållningsprogrammet "Hela kändis-Sverige bakar". Pressbild.

Henrik vinner "Hela kändis-Sverige bakar"

Hyllningstårtor och degutmaningar. Finalen av "Hela kändis-Sverige bakar" var en känslosam och olycksdrabbad historia – som till slut Henrik Fexeus kammade hem:

Nerverna var på helspänn när radioprofilen Josefin Crafoord, mentalisten Henrik Fexeus och programledaren Malin Gramer gjorde upp om vinsten i TV4:s "Hela kändis-Sverige bakar".

Efter att utmanats i allt från småkakor till bröd var det dags för finalisterna att visa sina kunskaper. Men finalen inleddes skakigt när Malin Gramer fastnade med fingrarna i elvispen.

- Jag är så lyckligt lottad att jag har alla fingrarna i behåll, sade Malin Gramer som trots bakolyckan fortsatte sin tävlan.

Baka med kärlek

Finalens första moment var att laga en hyllningstårta på två timmar. En utmaning som innebar mycket känslor – och en kamp mot klockan.

Josefin Crafoord lagade en lefflertårta, med äppelmos, choklad och hallonsylt till sin mormor Brita. Malin Gramer satsade på en godis-surprisetårta för att hylla minnet av sin pappa.

- Det funkar i allra högsta grad, särskilt ihop med hallon, sedan älskar jag dekadensen, sade domaren Birgitta Rasmusson i programmet.

Kärlekshyllningen fortsatte även hos Henrik Fexeus som bakade en bröllopstårta han kommer att laga igen på sitt eget bröllop senare i sommar.

- Bottnarna är jättefina, och bra syrlighet. Du ska vara riktigt nöjd, sade jurymedlemmen Johan Sörberg.

Experimentell degutmaning

I det sista tävlingsmomentet – deg – vågade finalisterna ta ut svängarna. Med fria händer tog Josefin, Malin och Henrik sig an smördeg, filodeg och pizzadeg efter egen fantasi och förmåga.

Och juryn imponerades av pizzorna, vårrullarna och pajerna som kom ut ur ugnen.

Men till slut var det en bagare som lyste starkare än alla andra – nämligen Henrik Fexeus.

- Johan och Birgitta sade att det blivit överraskade de senaste veckorna, men den som blivit mest överraskad av alla är jag, sade Henrik Fexeus som skänker vinstpengarna på 50 000 kronor till Hjärnfonden.