Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hemlöse Douglas inte längre hemlös

Douglas Seeger – mannen med rösten från det sista avsnittet av Jills veranda – är inte längre hemlös. Nu vill han gärna komma till Sverige.

I det sista avsnittet av Jills veranda träffar Jill Johnson och hennes gäst Magnus Carlson (från Weeping Willows) av en slump på Douglas "Doug" Seeger. Han berättar att han är hemlös sedan femton år och lever under broar i Nashville. På dagarna sitter han på gatan med sin gitarr och drar in lite pengar som gatumusikant.

Jill Johnson kan inte släppa tanken på Seegers röst, och Magnus Carlsons vistelse i Nashville avslutas med att de tre tillsammans spelar in en av Dougs låtar i Johnny Cashs gamla studio. Programmet spelades in i september och sändes i SVT på onsdagskvällen.

Många tittare berördes både av Seegers öde och av hans röst, och på fredagseftermiddagen publicerades en intervju med honom på svt.se. Där berättar Seeger bland annat att han inte längre lever som hemlös, utan har hittat ett billigt boende. I november gick han i pension, och det ger honom en liten inkomst tillsammans med det han spelar ihop på gatan. Nu är hans förhoppning att spela in en skiva. Att det inte har blivit av tidigare förklarar Doug Seeger så här:

– Droger och alkohol har stoppat mig under en lång tid.

Numera är han drogfri sedan ett drygt halvår, och förutom Down to the River – låten han sjöng med Jill Johnson och Magnus Carlson – har han spelat in två låtar till. Seeger är enormt tacksam över den respons han har fått från de svenska tv-tittarna, och får han råd hoppas han kunna komma hit framöver. Enligt SVT har det redan dykt upp många förfrågningar om att boka Douglas Seeger till spelningar här.

– Jag är så glad för all uppskattning jag fått från Sverige. Nu vill jag åka till Sverige och tacka alla med en konsert tillsammans med Jill. Jag älskar Jill. Jag vill åka nu! säger Seeger till svt.se.

Fotnot: Läs hela intervjun med Doug Seeger här: http://www.svt.se/jills-veranda/intervju-med-doug-efter-succen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.