Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Helgens Mellolåtar - vi har lyssnat

På lördag är det dags för Melodifestivalens tredje deltävling med Robin Bengtsson, FO&O, Jasmin Kara och åldermannen Owe Thörnqvist. GP:s Jan Andersson har lyssnat på bidragen.

1. Robin Bengtsson – I can’t let go

Låtskrivare: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Förra året tog sig västgöten Robin Bengtsson hela vägen till final med sitt softa och rätt ointressanta tropical house-bidrag Constellation prize. Nya låten har något mer driv i sig, och lite kortare startsträcka, men annars påminner de båda låtarna om varandra. Hyggligt mesig vers, en refräng som trycker ifrån, ett kortare break och sedan på’t igen. Ja, inget nytt under solen. Det räcker såklart långt.

 

2. Krista Siegfrids – Snurra min jord

Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungson, Magnus Wallin, Gabriel Alares.

Gabriel Alares var med och skrev Polina Gagarinas ballad A million voices som gav Ryssland en rättmätig silverplats bakom Måns i Wien 2015. Den var vacker, minnesvärd och mäktig – egentligen allt som Krista Siegfrids ångestfyllda plastiga, uptempopop inte är. Må det här bidraget dö schlagerdöden.             

 

3. Anton Hagman – Kiss you goodnight

Låtskrivare: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback.

Mellodebutanten Anton Hagman har hittills mest gjort sig känd som youtuber, men kanske blir det ändring på det efter lördag. Hagmans bidrag är en rätt charmig popbagatell med akustiskt gung och en skönt uppbyggd vers som kliver över i en snygg, catchig refräng. Kan absolut gå vidare på lördag.

 

4. Jasmine Kara – Gravity

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jasmine Kara

Wrethov har en väl utmejslad hitkänsla och Jasmine Kara startfältets bästa röst, när allt sitter. Gravity är den låt i deltävlingen som känns mest ”Eurovision” med stegrande tempo, pumpande trummor, drop och lite annat insprängt jox. Det hade kunnat vara Ungerns bidrag, och om det är bra eller dåligt är väl upp till var och en att avgöra. Jag blir mest matt.

 

5. Owe Thörnqvist – Boogieman blues

Låtskrivare: Owe Thörnqvist

En sak att komma ihåg när man lyssnar på Owe Thörnqvists bidrag, mannen är 87 år gammal (fyller 88 och tre veckor). Boogieman blues är Owes uppföljare till sin hit Varm korv boogie från 1959 och ni som dansade till den då, ni kommer säkert att gilla den här försiktigt uppdaterade boogie woogien också. Till er andra vill jag bara säga: han är 87! Kom igen.

 

6. Bella & Filippa – Crucified

Låtskrivare: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs.

Bella Snihs och Filippa Frisell började göra musik ihop när de blev styvsyskon i sin nya bonusfamilj, och har därmed redan vunnit priset för deltävlingens charmigaste story. Låten då? Tja, mysig syskoncountry à la First Aid Kit och Lily & Madeline, fast poppigare och med en gospelkör som bara känns lite malplacerad. Inte så dumt. Krävs att de sätter sången på lördag. Men då kan det gå bra. 

 

7. Felix, Oscar & Omar / FO&O – Gotta thing about you

Låtskrivare: Robert John ”Mutt” Lange, Tony Nilsson

The Fooo blev The Fooo Conspiracy som blev det ännu mer obegripliga FO&O när man tappade sin fjärde medlem. Som trio har man vänt sig till välkände producenten Mutt Lange (kanske mest berömd för sitt arbete med Def Leppard) som dock lär ha grävt längst ner i sin låtskrivarlåda för att fiska upp den här likstela och daterade schlagerrocken. Jag förutsätter att Felix, Oscar och Omar bjuder på ett snajdigt dansnummer som tar dem vidare till final, för låten är inget att förlita sig på.