Helgens klubburval v 35

ANNONS
|

Fredag

Electronic Summer 2013

Brewhouse

Åvägen 24

Du trodde att festivalsäsongen var över? Det är den aldrig! I helgen ställer Electronic Summer till med tvådagarsfestival som går helt i den elektroniska musikens tecken, som namnet kanske skvallrar om. Men vi snackar liksom inte Summerburst-elektroniskt, utan gammal god synth. I år ställs storheter som DAF, Apoptygma Berzerk och S.P.O.C.K. på scen.

ANNONS

På scen fredag: DAF, Tyske Ludder, Page + Vanligt Folk.

Bakom skivspelarna: Synthklubben, Plasticity, E-Dolls, Fredrik Strage, Algorhythmus, Björndahl, Schlatta, Safety Dance + Lady of Ize.

17.00–03.00, 665 kr, 18 år.

Cake

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen

Under sin andra säsong har Cake befäst sin självklara plats på Göteborgs klubbscen. De har bokat en tung hiphopartist efter en annan, och varje fredag fixat rumpskakarfest av högsta klass på Nefertiti. Adderar du gratis cupcakes och klubbens alldeles egen tagline ”Hiphop is for pussies” till ekvationen, förstår du kanske att succén var given från starten. Men inget varar som bekant för evigt, i kväll vinkar vi adjö till Cake för den här sommaren.

I kväll: Säsongsavslutning!

Bakom skivspelarna: Regeringskansliet, Julie Pugsie + Ylva & Ylva.

00.00–03.00, 120 kr, 18 år (18 vid förköp).

Collider:3

Röda Sten

ANNONS

För tredje gången äger Collider rum på Röda Sten! Nu behöver du inte längre längta till Berghain, eller för den delen köpa en resa till Berlin alls för att få den techno du behöver. Ta bara 3:an eller 9:an till Vagnhallen Majorna, så är biffen löst. Sommaren avslutar denna klubb med ett besök från Dublin.

Bakom skivspelarna: Sunil Sharpe (IE), Dj Kali, Mr Karelskij + Proinsias Roche.

21.00–03.00, 100 kr, 20 år.

Indiedisco

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

Vi har hört att det fanns en tid då människor från olika musikgenrer hatade varandra. Att de absolut inte kunde tänka sig att sätta sin fot där den med motsatt musiksmak kanske befann sig. Hur det nu än var, så är den tiden är förbi. 2013 är året då vi älskar varandra. I alla fall på klubb Indiedisco på Jazzhuset. Här samlas genrerna du inte trodde fanns och inte visste att du älskade, exempelvis hypnos-electro och growl-synth. Ikväll är det dessutom maskerad, klä ut dig till oigenkännlighet och gör vad du vill!

ANNONS

På scen: Ge Hit Musiken + gästartister: Ms. Henrik, Skimret, H.M Hammarin, The Naima Train, Elias A. Bolander.

Bakom skivspelarna: Henric De La Cour, Ms. Henrik, Zeth från Caligula, Magnolia/Club Partyanimal, Jim & Felicia, Felicia Horn + Timotej & Marcus.

22.00–03.00, 80 kr, 18 år.

Instant

Pustervik

Järntorgsgatan 7

Klubb Instant är en trogen vän i natten, precis som Pustervik där de huserar. I sällskap av den duon kan det knappast gå snett. Ikväll sällar sig även Ikons till vår muntra skara, de är sju glada göteborgare så vi blir ett riktigt gött gäng. Jaså, Merely vill också vara med och supporta på scen? Inga problem, alla är välkomna!

På scen: Ikons + Merely.

22.00–03.00, 100 kr, 20 år.

Upp till Klubb

Rio Rio

Rosenlundsplatsen

ANNONS

På Upp Till Klubb dansar du dig svettig till hiphop, electro, tropisk bas och guilty pleasures in på småtimmarna, i kväll för sista gången denna sommar. Ikväll är det djurtema som gäller, vi rekommenderar att du applicerar temat på klädsel snarare än beteende. Till Rio Rio har många gått som tycker att soluppgången från främre däck är ett värdigt sätt att avsluta en kväll. Nu har vi berövats detta nöje just på fredagar, men ser till att ha desto roligare till 03 i stället!

I kväll: Säsongsavslutning!

Bakom skivspelarna: Laura Emelie + Festklubben. 22.00–03.00, 60 kr, 20 år.

TGIS End Of Summer Party

Parken

Vasagatan 43

The gayness in Sweden är ett hbtq-community och forum där du kan vädra allt ifrån genusfrågor till familjerelationer, och som även gillar fest precis lika mycket som du själv gör. Ikväll ställer de till med kalas på Parken, och det utlovas en rad överraskningar och galenskaper.

Bakom skivspelarna: Dj Hindocha + Dj Nick.

ANNONS

22.00–03.00, 80 kr förköp (100 kr i dörren), 18 år.

Lördag

Electronic Summer 2013

Brewhouse

Åvägen 24

Synthfesten fortsätter även på under lördagen på Brewhouse. Ännu fler dj:s, och inte minst svenska klassikern S.P.O.C.K.

På scen lördag: Apoptygma Berzerk, S.P.O.C.K, Spark! + Mr Jones Machine.

Bakom skivspelarna: Klubb Populär, Bats out of Helsingborg, DSF, Paulina, E-Dolls, Ras Bolding, Laser-Stefan, Progress Productions, Faleryne & Elliott, Night Owl, J Strauss + Fredrik Svensson.

17.00–03.00, 665 kr, 18 år.

Festival del Mar Asperö

Asperö dansbana

Korshamnsvägen

Hur vill du helst avsluta sommaren? Jo, du vill förstås ta en sista tur ut i Skärgården och dansa till allt från jazz och pop till balkanhits och reggae! Lyckligtvis har detta ordnats till dig i form av Festival del Mar Asperö. Dessutom utlovas aktiviteter från Asperöborna själva, som barnaktiviteter och workshops. Sommaren börjar på Knarrholmen, och slutar på Asperö med andra ord. Det tackar vi för!

ANNONS

På scen: Magna Mater, JIB!, Ras Fikie You, Lilla Maj, Kattegatt, Ma Tinz, Pedros, Tigers Of The Temple, Fröken B, Trio Phantasm, Bellaroush, Fred På Jorden, Manque Ailin , Eddie Wheeler, Mollgan, Sara Yasmine + Slowgold.

12.00–00.00, 180 kr förköp (190 kr på plats), ingen åldersgräns.

Feed The Horse

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

Varje månad är Feed The Horse lite som en helt ny klubb, trots att den här hästen har gett Göteborg fantastiska queer-nätter i ett bra tag nu. Arrangörer ordnar nämligen med nytt tema varje gång, och den här gången går festen i kärlekens tecken. Visserligen sprider Feed The Horse alltid kärlek, men det behövs kanske lite extra ibland, när vi lever i en värld där man på många ställen inte får älska den man vill. Så låt oss göra vad vi kan, exempelvis sprida kärlek från ett dansgolv.

På scen: Mansion.

Bakom skivspelarna: Turturterran (Skoldisco), Niki Yrla + Feed The Horse-crew. 22.00–03.00, 80 kr, 20 år.

ANNONS

Havana Nights

Parken

Vasagatan 43

Inte behöver man tänka till ett varv extra för att förstå att Havana Nights är en klubb för dig som gillar latino, och som för en kväll vill befinna dig på Kuba eller kanske i Miami snarare än Göteborg, i alla fall i tanken. Räkna med salsa, cumbia, bachata och reggaeton.

På scen: Yoan Amor & Team Impacto.

Bakom skivspelarna: Dj Lucho. 22.00–03.00, 100 kr förköp (120 kr i dörren), 18 år.

Showdown

Henriksberg

Stigbergsliden 7

Fanns det ett pris för lång och trogen tjänst inom Göteborgs klubbscen, skulle Showdown ha vunnit för länge sedan. För varje lördag sedan urminnes tider ställs det till med rock'n'roll-fest på Henriksbergs Takterrass, och då står det alltid liveband på scen. Publiken sviker aldrig, inte heller peppen. Musiken är hård, ölen är kall och nedanför rullar vågorna in i hamnen. Rock on!

ANNONS

På scen: Cosmonauts (US), Friends of Doherty + Gamla Pengar.

Bakom skivspelarna: Brink + Marko.

20.00–02.00, 80 kr (20 kr innan 22.00), 18 år.

High Times

Pustervik

Järntorgsgatan 12

Pustervik har så många älskade veteraner i sin klubbuppställning att det allt som oftast helt enkelt inte finns plats för nya bekantskaper. Under sommaren blev det ändring på det hela, när High Time flyttade in på Järntorgsgatan. Det har varit rock'n'roll och psychedelia, spelad av såväl liveband som dj:s, och dessutom har väggarna smyckats av konst varje vecka. Men ingen sommar varar för evigt, och i kväll säger vi adjö för den här gången. Eller nej, förlåt – på återseende!

På scen: Bombus.

Bakom skivspelarna: Tina Damgaard + Sandy D & Mother T. Konst av David Kaleva Karlsson, Björn Westerlund + Martin Bräck.

22.00–03.00, 100 kr, 18 år.

Text: Lisa Stevik

ANNONS

ANNONS