Helgens klubbar i urval vecka 50

ANNONS
|

Fredag

Clooney’s

Trädgårdsgatan 2

Clooney’s är en av få anledningar till att du skulle vilja styra stegen i Gamleports riktning en fredagskväll. Väl där lär du inte bli besviken om du gillar minst en av följande saker: öl, dans, vackra tapeter. Under kristallkronorna dansas det vilt på både borden och sofforna till allt från indie, hiphop och electro. Det dricks shots och folk ser bra ut. Precis som du, givetvis. I kväll gör Clooney’s gemensam sak med Musikhjälpen. Eller i alla fall deras personal. Om du vanligtvis brukar snåla med dricksen, så är detta inte rätt kväll att fortsätta med den otrevliga vanan. All dricks går till Musikhjälpen, så leta fram den där generösa sidan vi vet finns där i dig!

ANNONS

På scen: Bror Gunnar Jansson + Silent Wave.

Bakom skivspelarna: Joke & Tonic, Fille & Fille + Emanu & Kim.

22.00–03.00, 100 kr, 20 år.

Christmas Boogaloo

Sticky Fingers

Kaserntorget 7

För tredje året i rad fixar Sticky Fingers julstämningen och bjuder in till julfest. Här är det lite andra värden än julfrid, lugn, pepparkakor och eftertanke som gäller. Tänk snarare bärs, tung rock, shots och överlag riktigt bra kör ända till stängning. Det närmsta du kommer en lucia är förmodligen långhåriga, blonda hårdrockare. Är det en jul i din smak? Ja, då börjar firandet redan i kväll.

På scen: Siphon Fuel, Saffire + Red Bled The Sun.

20.00–03.00, 60 kr, 18 år (fri entré innan 22.00).

K103 <3 Musikhjälpen

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

ANNONS

Vi känner ingen som inte älskar Musikhjälpen. Det gäller även Göteborgs Studentradio K103. De löper hela linan ut och anordnar en stödfest på självaste lucia. De kommer att fylla Jazzhusets dj-bås med dj:s och har, som sig bör detta datum, en julkör. Dessutom en konferencier och Playstation på projektor. All vinst går förstås till Musikhjälpen, så din utekväll kan med andra ord se till så att fler kvinnor överlever graviditeten. Inte varje gång du kan säga det medan du betalar inträdet!

Bakom skivspelarna: Open Sesame, Indieklubben, Helgstart, Up The Punx + Filler.

Konferencier: H.M Hammarin.

22.00–03.00, 80 kr, 18 år.

Swedish Technovision

Rio Rio

Rosenlundsplatsen

SWT, eller Swedish Technovision, fixar då och då kvällar med progressive, house och techno i fokus, tillsammans med Genesis Project. I kväll är det det dags för deras luciafest, som vi misstänker innehåller få av de traditionella attributen, men med desto mer taktfast bas. Luciatåget består inte av skönsjungande damer, utan av män bakom skivspelare. Trotsa vinterkylan, styr mot Rio Rio!

ANNONS

Bakom skivspelarna: Reza, Vibe, Adde HD, Kali-Ma! + John H.

22.00–03.00, 100 kr, 18 år.

Trunkfunk

Yaki-Da

Storgatan 46

Egentligen hör Trunkfunk hemma i Berlin, men en gång i månaden packar de ner sina bästa låtar och tar flyget till Yaki-Da för att ge oss svenskar en doft av storstaden vi drömmer om.

Trunkfunk plockar hit några av de finaste dj:s som den elektroniska dansmusikscenen har att erbjuda, och vi är mer än tacksamma.

Blev du nekad på Berghain sist du var i där? Här hör du dj:n du missade den kvällen. I absinthbaren i kväll ser vi SCNTST från München, som är något av den elektroniska musikens wonderchild.

Bakom skivspelarna: SCNTST.

I de andra barerna: Baseline Surroundsystem (Lorentz & Sakarias dj-set) + Emerentia Leifsdotter Lund.

22.00–03.00, 120 kr, 23 år.

Jens & Thobias Discoklubb

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6

ANNONS

I kväll får Nefertiti en ny klubb! Ifall detta blir en långkörare i stil med klubben Beat så kan det vara ett riktigt plus i kanten att du var där den där allra första gången. Något att berätta för nästa generation. Jens och Thobias har lovat att spela disco utan hårda trummaskiner, bara svajiga trummor, värme och disco från 70-talet, på sin höjd tidigt 80-tal. Det är en typ av musik som ingen med handen på hjärtat kan säga att de ogillar.

Bakom skivspelarna: Jens & Thobias.

23.30–03.00, 100 kr, 18 år.

The Sounds

Pustervik

Järntorgsgatan 12

I kväll är det konsert på Pustervik! Det är i själva verket få kvällar i veckan som inte dessa ord kan yttras, lyckligtvis. Tänk om alla ställen skulle förse oss med bokningar i den här takten, vi skulle behöva säga upp oss och gå på lokal på heltid. I kväll är det The Sounds som står på scen, en gång i tiden kallades de JC-rock av skeptiker, i dag har de blivit superfolkliga tack vare Så mycket bättre och Sommar i P1, men framför allt med hjälp av lättillgänglig rock.

ANNONS

På scen: The Sounds.

19.00–03.00, 335 kr, 18 år.

Lördag

Balkan Party

Berg 211

Artillerigatan 40

I kväll blir det blås och dans i det stora och lite mystiska bergrummet i Gamlestan.

På scen står Ritam Srca, som enligt utsago ska vara Sveriges bästa live balkanband.

Om det är någon erfarenhet vi har av balkantillställningar så är det att stämningen nästan alltid är på topp, och att det är svårt att stå stilla. Det är inte hit du går för att ta en cigg och se svår ut med mobilen i näven, helt enkelt. Blir du hungrig så står Kontiki för maten, och blir du törstig så är det happy hour till 22.00!

På scen: Ritam Srca.

Bakom skivspelarna: Dj 100noga.

20.00–05.00, 150 kr (100 kr förköp), 18 år.

Dubbel Dubbels julfest

Dubbel Dubbel

Kastellgatan 14

ANNONS

När Dubbel Dubbel är större än McDonalds, om några år, så kommer Kastellgatan 14 att vara ett museum. Det var här det började. Men än så länge är det bara ett mycket litet dumplingsimperium, så vi kan lyckligtvis gå på julfest i lokalerna istället. I kväll blir det billig bärs i baren och folk vi gillar bakom skivspelarna.

Bakom skivspelarna: Sonja Berggren, Erik ”Plåten” Sundfelt, Calle Stephanson, Adam Bollen, Per Lundberg GB, Patrik Bengtsson + John Wigelius mfl.

22.00–01.00, fri entré, 18 år.

Lokita & Ekolod

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

När Lokita och Ekolod tillsammans belägrar Jazzhuset är det inte den sedvanliga indiepopen som ska spelas och hyllas. Nej, då är det idel elektroniska tongångar som gäller från högtalarna och gitarrerna ligger nerpackade. Så blir det självklart även i kväll, varför ändra på ett vinnande koncept? Techno och dess musikaliska syskon är melodin hos Lokita och Ekolod. I kväll avslutar de klubbåret med residentnight!

Bakom skivspelarna: Rich, Amir, Aki, Gustaf Kitsch, Futeki, Joseph Wickins + Johnny Disconi.

ANNONS

22.00–03.00, 80 kr (60 kr innan 00.00), 18 år.

The Bridge

Sticky Fingers Top Floor

Kaserntorget 7

The Bridge är en ny klubb för i år, och även om detta bara är tredje kvällen så känns den redan som en i familjen. När den här klubben intar Top Floor är det är inte mer musklig rock som kommer att fylla lokalerna, kanske är den kvoten fylld. Istället får vi en välbehövlig dos hiphop, både nya grejer och det bästa från den gamla skolan. The Bridge vill visa att ingen motsättning finns där emellan, bara riktigt bra hiphop och ett tungt dansgolv.

Bakom skivspelarna: Dj Finest, Dj Confuze + Dj Neno.

23.00–04.00, 100 kr (fri entré innan 22.00), 20 år.

Ålen & Vännerna

Yaki-Da

Storgatan 47

ANNONS

Ålen & Vännerna är som en klubb i klubben, där de huserar i absintbaren på Yaki-Das tredje våning. Fast publiken är bred (inte bokstavligt talat) så är musiken smal. Här dansar du till underjordisk elektronisk klubbmusik i absintångorna, och vill du ha något mer kommersiellt så gör du bäst i att bege dig till en annan våning. Sista klubbkvällen från det här gänget för i år bjuder bland annat på Bam Spacey. På scen: Bam Spacey.

Bakom skivspelarna: Emil Källström & Anderzon aka Ålen.

I de andra barerna: Systrarna Marouf (Lilla Namo & Rnbina), Tuggstatic + The Soul Lounge.

22.00–04.00, 150 kr, 23 år.

Movits!

Pustervik

Järntorgsgatan 12

Ingenstans är det mer spring kväll in och kväll ut än det är på Pustervik. Det beror på att stället inte skiljer på vardag och helg, internationella akter eller lokala förmågor. Allt är bara en enda lång fest. Livet leker. I kväll står Movits! på scen och spelar hiphop som kanske också är swingrock? De gör sin egen genre helt enkelt, och med sig i bagaget har de nya skivan Huvudet bland molnen som släpptes tidigare i år.

ANNONS

På scen: Movits!

19.00–03.00, 225 kr, 18 år.

ANNONS