Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sana, i mitten, blir säsong fyras huvudperson i norska "Skam." Pressbild.

Hela Norden kan följa "Skam"

Alla som febrar efter den fjärde säsongen av "Skam" kan vara lugna. Hela Norden kommer att kunna se de dagliga sekvenserna som läggs ut på programmets blogg.

Med start på måndag publicerar NRK korta snuttar av programmet på bloggen skam.p3.no. Där blir allt innehåll tillgängligt innan de färdiga avsnitten klipps ihop och sänds.

- Det är det som är kärnan av "Skam", det är den löpande publiceringen i små klipp och den kommer att vara tillgänglig i hela Norden. Meningen är att de nordiska ungdomarna ska kunna samlas och titta och kommentera. Det är så fantastiskt för de nordiska språken att alla kan samlas där, säger Kari Anne Lan-Ree, jurist på NRK.

Nordiska rådet har lyft tv-serien om de norska gymnasieungdomarna som det bästa som hänt den nordiska språkgemenskapen på väldigt längre, framhåller hon. Och det var också det argumentet som fick musikbranschen att gå med på en nordisk visning av bloggen.

- Musikbranschen ska ha en honnör för att man gick med på det här.

Varje avsnitt består av en veckas bloggpubliceringar. De färdigklippta avsnitten kan däremot inte ses utanför Norge. De kommer dock att visas på SVT med svensk textning inom kort.

- SVT kommer att göra det tillgängligt väldigt snabbt, så mycket vet jag.

Det är Sana som står i centrum i den fjärde och avslutande säsongen av "Skam".