Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Hektiskt år för Mellogänget

Vad händer nu? Guldkonfettin hinner knappt landa innan Melloartisternas management är i full gång med att sy ihop turnéer och skivsläpp.

Omkring tre miljoner tittare i deltävlingar, Andra chansen och finalen skojar man inte bort. Att vara med i Melodifestivalen är ett fantastiskt skyltfönster mot en stor och bred publik. Och det gäller att smida medan järnet är varmt!

Nano: Jag fick låna till hyran

– I somras fick jag låna pengar för att fixa hyran, så det här året har verkligen varit en resa. Nu är det bara att fortsätta göra musik med hjärtat och kriga vidare. Det här är bara början, säger Nano, vars nästa stora steg i artistkarriären blir att spela in en video till Hold on i Los Angeles, USA. 
–  Sen ska jag turnera och spela in några singlar jag har på gång. Eventuellt blir det ett album innan året är slut, tillägger han.

FO & O skriver på nytt

USA-resa blir det också för killarna i FO&O, som ska dit för att skriva nytt material. 
– Halva vårt nya album som släpps snart består av våra egna sånger. Det känns som rätt utveckling av vår grej, säger Felix Sandman. Vi ska förstås gigga en massa också och åka på sommarturné.
De flesta av årets artister planerar att släppa nya singlar under året, däribland Lisa Ajax, Mariette, Boris René ("kanske, jag vill inte lova för mycket") och Benjamin Ingrosso. Jon Henrik Fjällgrens samarbetspartner Aninia jobbar på en egen EP, likaså Andra chansen-skrällaren Anton Hagman.

Owe skålar – med Evert Taube

För de allra flesta innebär de nya släppen även inbokade spelningar land och rike runt. Bland annat för Owe Thörnqvist, som diskuterar med ett par bokningsbolag om en konserthusturné senare i år. Men först ska han fylla 88 år på söndagen efter finalen.
– Jag brukar ta ett glas champagne, rikta det mot himlen och skåla med Evert Taube som fyller år på samma dag. "Hej Evert", säger jag då. "We did it again": Sen blir det nystart, säger han.

Wiktoria klar för Diggiloo


Brämhultfödda Wiktoria Johansson har stora planer för 2017. Något debutalbum kommer inte än på ett tag, men turnera ska hon så det står härliga till.
– Ja, till exempel ska jag vara med på sommarens Diggiloo-turné. Det blir verkligen jätteroligt. Sedan blir det ett par andra konserter också, vi får se vad som händer.

Även Robin Bengtsson och programledaren David Lindgren är bokade för sommarens Diggiloo.

Mariette: Det finns ett liv efter

Melodifestivalen är en enorm apparat som kan blir påfrestande för artisterna. Att återhämta sig tar ett tag. Det vet Mariette, som efter Malmö-deltävlingen blev sängliggande i en vecka.
– Sedan infinner sig en tomhet när karusellen plötsligt tar slut; man går in i det så helhjärtat. Men jag vet att det finns ett liv efter Melodifestivalen, säger hon.