Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att medverka i "Allsång på Skansen" kan vara en omtumlande upplevelse. "Det är som att kombinera tv-nerver, med en peppad festivalpublik och en högtidlig känsla av skolavslutning i högstadiet", säger Veronica Maggio. Arkivbild.

Hattrick på Skansen för Maggio

Popundret Veronica Maggio återvänder till Sollidenscenen i tisdagens "Allsång på Skansen". Det blir något av en uppvärmning inför hennes arenaspelning på Stadion i Stockholm den 13 augusti.

Att uppträda i "Allsång på Skansen" är något som Veronica Maggio beskriver som en blandning av flera upplevelser.

- Det är som att kombinera tv-nerver, med en peppad festivalpublik och en högtidlig känsla av skolavslutning i högstadiet. Det är unga och pensionärer, björkris och visor. Det är kul, säger hon.

I tisdagens sändning debuterar Eurovisionvinnaren Jamala och svenska popduon Smith & Thell på Sollidenscenen. För Veronica Maggio är det tredje gången i ordningen. 2008 gjorde hon sin debut med låtarna "Måndagsbarn" och "Dumpa mig". 2011 gästade hon programmet igen och sjöng bland annat "Jag kommer".

Spelar nya albumet

I våras kom femte albumet "Den första är alltid gratis" och det är låtar från den skivan som ska framföras på Allsången. När det gäller valet av en klassisk svensk sång är valet enkelt: "Du är den ende" av Lill Lindfors.

- Jag har älskat den låten sedan jag var liten. Jag hade till och med hennes albumomslag som referens på mitt andra album "Och vinnaren är...".

Men hon kan inte ge ett lika självklart svar på frågan om vilken låt ur hennes egen katalog som en dag skulle kunna skrålas ut av Allsångspubliken.

- "Snälla bli min" skulle kanske passa bra. Fast jag skulle hellre se pensionärer, barn och tv-profiler i publiken sjunga med i texten till "Trädgården en fredag".

Arenadebut i augusti

Framträdandet på Sollidenscenen blir Veronica Maggios sista framträdande för i sommar i Sverige innan det är dags för den stora arenaspelningen på Stadion i Stockholm i augusti. Sångerskan verkar själv ha blandade känslor inför arenadebuten.

- Det känns magiskt och skräckinjagande på samma gång. Jag kommer att gå igenom hela känslospektrat, tror jag. Vi kommer att repa orimligt mycket och kanske kolla på någon gammal Stones-dokumentär eller något för att försöka bygga upp rätt sorts hybris.