Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Harvey Weinstein. Arkivbild.

Harvey Weinstein utreds av polis

Filmproducenten Harvey Weinstein anklagas av allt fler kvinnor för våldtäkter och sexuella trakasserier. Nu har polisen både i New York och i London inlett utredningar gällande anklagelser om övergrepp.

Polis på båda sidor av Atlanten utreder Weinsteins påstådda övergrepp. I London har Scotland Yard fått uppgifter om att filmproducenten förgripit sig på en brittisk skådespelare, skriver tidningen Telegraph. Det påstådda överfallet ägde rum i London på 1980-talet.

Samtidigt skriver tidningen New York Post att polisen börjat nysta i flera övergrepp som Weinstein anklagas för. Enligt källor till tidningen har polisutredare i New York fått order om att hitta och intervjua eventuella offer för Hollywood-mogulens övergrepp.

- Han har hållit på med det här så länge att det måste finnas fler offer där ute. Föreställ dig hur många löften han har gett till unga kvinnor som försökte lyckas i branschen, säger en person som New York Post kallar en högt uppsatt poliskälla.

Uppdraget kommer efter att tre kvinnor trädde fram i tidskriften The New Yorker i tisdags och anklagade filmproducenten för våldtäkt.

Möttes på kontoret

En av dem var Lucia Evans, som mötte Weinstein på en klubb i New York 2004. Hon var då en blivande skådespelare i 20-årsåldern och gick med på att möta producenten på hans kontor. Där, uppger hon, förgrep han sig sexuellt på henne.

Det är inte första gången som New York-polisen intresserar sig för Harvey Weinstein. 2015 spelade polisen i hemlighet in när han erkände att han tafsat på en ung fotomodell på sitt kontor på Manhattan.

Åklagare lade dock ner utredningen med motiveringen att inspelningen inte skulle hålla som bevis.

Flög till Arizona

Enligt TMZ flög Weinstein under onsdagen med privatjet till ett behandlingshem för sexmissbrukare i Arizona.

Dessförinnan, skriver TMZ, ryckte polisen i Los Angeles ut till ett gräl mellan Weinstein och hans dotter, sedan hon ringt och larmat om att fadern var "deprimerad och självmordsbenägen".

- Jag måste få hjälp, killar, sade Weinstein till paparazzi-fotograferna utanför dotterns hus på väg därifrån.

Samtidigt meddelar Oscarsakademin att de planerar att hålla ett extrainsatt möte om Weinsteins framtid inom organisationen, skriver BBC. Han har redan sparkats ut av den brittiska filmakademin, Bafta.