Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kevin Hart. Arkivbild.

Hart värd för kortare Oscarsgala

Komikern Kevin Hart kommer att vara värd för nästa Oscarsgala, som sänds i ett kortare format.

Filmvärldens finaste tillställning är en gala som kämpar mot vikande tittarsiffror. 2014, när Ellen DeGeneres ledde spektaklet, sågs den av 43,74 miljoner tittare. Galan som sändes i år sågs bara av 26,5 miljoner.

De ansvariga har lovat att göra en kortare sändning, på under tre timmar, och att inte alla 24 priser kommer att delas ut live, rapporterar The Hollywood Reporter , som strax innan Hart tillkännagavs som ny värd publicerade en text med rubriken "Varför Oscarsvärd har blivit det minst eftertraktade jobbet i Hollywood".

Men Kevin Hart verkar inte hålla med. I ett inlägg med en statyett som bild skriver Hart på Instagram att han fått frågan i flera år om han någonsin kommer att leda galan, och att han svarat att det är den typen av chans man får en gång i livet och att det kommer att inträffa när det är tänkt att göra det.

"Jag är så glad att kunna säga att dagen äntligen har kommit för mig att vara värd för Oscars", skriver Hart och fortsätter:

"Jag kommer att se till att göra årets Oscarsgala till en speciell en".

Kevin Hart har varit med i filmer som "Ride along", "Central intelligence" och "Jumanji: Welcome to the jungle", och turnerar också runt som ståuppkomiker.

Hart tar över efter Jimmy Kimmel, som lett galan de senaste två åren.

"Grattis amigo. Akademin har gjort ett utmärkt val", skriver Kimmel på Twitter.

Oscarsgalan sänds från The Dolby Theatre i Los Angeles 25 februari lokal tid.