Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Harry Potter-butik på Stockholms central

När den nya boken Harry Potter-boken släpps i Sverige öppnas en pop up-butik på Stockholms Centralstation.

På tisdag den 11 oktober öppnar Rabén & Sjögren en tillfällig butik på Stockholms Centralstation för att fira utgivningen av den svenska översättningen av Harry Potter och Det fördömda barnet.

Kl 08.00 torsdagen den 13 oktober släpps sedan den nya boken i butiken. Under hela veckan arrangeras högläsning, quiz, tävlingarr och pyssel. Man kan också träffa bokens översättare. Butiken kommer sälja alla Harry Potter-böcker som är utgivna på svenska och stänger sedan för gott söndagen den 16 oktober.

Den nya boken Harry Potter och Det fördömda barnet del ett och två släpps i Sverige den 13 oktober i översättning av Lena Fries-Gedin, som översatt alla tidigare Harry Potter-böcker till svenska. Svenska återförsäljare har lagt förhandsbeställningar på 80 000 exemplar – ett rekordintresse för en barnbok, enligt RabenSjögren.

Boken baseras på en ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, Harry Potter och Det fördömda barnet, som är en ny pjäs av Jack Thorne. Det är den första Harry Potter-berättelsen som sätts upp på en teaterscen. Pjäsen hade världspremiär i West End den 30 juli 2016.