Här sörjer statsministern Michael Nyqvist

ANNONS

Under tisdagen gick skådespelaren Michael Nyqvist bort efter en hård kamp mot cancer. I dagarna har den prisbelönte skådespelaren sörjts av människor från hela världen, bland annat avPierce Brosnan, Gerald Butler och Krister Henriksson.

I ett Facebook-inlägg skriver statsminiser Stefan Lövfen att han och hans fru Ulla under gårdagen besökte Dramaten för att sörja skådespelaren.

LÄS MER: Så sörjer världen Michael Nyqvist

"I går gick Ulla och jag till Dramaten för att, som många andra, skriva i kondoleansboken för Michael Nyqvist. Jag fick en gång frågan vem som skulle spela huvudrollen om det någon gång görs en film om mig. Utan att tveka svarade jag: kan man be om Michael Nyqvist."

ANNONS

Båda levde på barnhem

Statsministern reflekterar i inlägget även över en livserfarenhet de delar: Att båda spenderade sitt första år på ett barnhem.

"Jag sade det inte bara för att han var en mycket skicklig skådespelare, utan för att vi delade en livsavgörande erfarenhet. Precis som jag tillbringade Michael Nyqvist sitt första år i livet på ett barnhem. Den erfarenheten och att i vuxen ålder söka sitt ursprung har han berättat om på ett mycket fint sätt i boken "När barnet lagt sig". Det var en läsupplevelse som berörde mig djupt och det blir mitt boktips till er i sommar."

LÄS MER: "Han rörde sig ovanligt fritt mellan teater och film"

"I dag går mina tankar till Michael Nyqvists familj och vänner." avslutar han.

Inlägget har i skrivande stund gillats av flera tusen personer, och kommentarsfältet fylls av kärleksförklaringar till Michael Nyqvist.

ANNONS