Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hannes talangjakt fortsätter

Minns ni 11-årige supertalangen Hannes Rudenstam? I maj förra året spelade hem en tredjeplats vid The Mozart International Piano Competition i Frascati, Italien. Nu har Hannes fyllt 12 och vunnit fler priser. I vår tävlar han i TV3:s Talang och på onsdag ger han konsert på Artisten.

Hannes Rudenstam är en av flera elever som undervisas av Nissor Abdourazakov, som driver Gothenburg Music Academy, en pianoskola i Göteborg för unga talanger i klassiskt pianospel. På onsdag samlas de för en gemensam konsert på Artisten, vid Högskolan för scen och musik. Där framträder 14 elever, 9-15 år, med pianostycken av Beethoven, Tjajkovskij, Schumann, Bach, Chopin, Mozart med flera. Hannes Rudenstam avslutar konserten med bland annat ett stycke av Rymsky Korsakov och Rachmaninov – Flight of the Bumble bee.

Hannes Rudenstam var redan som nioåring ute och tävlade internationellt med sitt pianospel, och har nått framgångar vid flera stora tävlingar.

I fjol tävlade han i konkurrens med unga talanger från åtta andra nationer, och spelade hem ett tredjepris vid en Mozarttävling i Italien, där alla framförde ett valfritt originalstycke av Mozart samt ytterligare ett självvalt stycke av annan kompositör. Hannes Rudenstam framförde Mozarts 12 variationer, och ett stycke av Prokofiev.

I februari kom han tvåa i en tävling i Zürich. Och i vår är han också en av de tävlande som kan ses och höras i TV3:s program Talang 2014.

- Jag får inte säga hur det går för Hannes, men han gjorde ett mycket fint framträdande, intygar Nissor Abdourazakov, som stod bakom kulisserna under sändningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.