Hannes talangjakt fortsätter

ANNONS
|

Hannes Rudenstam är en av flera elever som undervisas av Nissor Abdourazakov, som driver Gothenburg Music Academy, en pianoskola i Göteborg för unga talanger i klassiskt pianospel. På onsdag samlas de för en gemensam konsert på Artisten, vid Högskolan för scen och musik. Där framträder 14 elever, 9-15 år, med pianostycken av Beethoven, Tjajkovskij, Schumann, Bach, Chopin, Mozart med flera. Hannes Rudenstam avslutar konserten med bland annat ett stycke av Rymsky Korsakov och Rachmaninov – Flight of the Bumble bee.

Hannes Rudenstam var redan som nioåring ute och tävlade internationellt med sitt pianospel, och har nått framgångar vid flera stora tävlingar.

ANNONS

I fjol tävlade han i konkurrens med unga talanger från åtta andra nationer, och spelade hem ett tredjepris vid en Mozarttävling i Italien, där alla framförde ett valfritt originalstycke av Mozart samt ytterligare ett självvalt stycke av annan kompositör. Hannes Rudenstam framförde Mozarts 12 variationer, och ett stycke av Prokofiev.

I februari kom han tvåa i en tävling i Zürich. Och i vår är han också en av de tävlande som kan ses och höras i TV3:s program Talang 2014.

- Jag får inte säga hur det går för Hannes, men han gjorde ett mycket fint framträdande, intygar Nissor Abdourazakov, som stod bakom kulisserna under sändningen.

ANNONS