Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han ville vinna Sämsta låten om Göteborg

Björn Rosenström var nominerad i GP:s tävling Sämsta låten om Göteborg. Något han såg som en ära. - Det är sällan eller aldrig som jag får vara med och ha möjlighet att vinna priser, säger Björn Rosenström.

I Göteborgs-Postens tävling Sämsta låten om Göteborg vann Håkan Hellström - Känn ingen sorg överlägset.

LÄS MER: Håkan Hellström - Hatad och älskad

När tävlingen annonserades på Facebook var en av de nominerade - Björn Rosenström snabb på tangentbordet.

"Måste vara Björn Rosenström!!" skrev han om sig själv.

Och det verkar som att han faktiskt ville vinna tävlingen med låten Nedsprutad på Andra Långgatan.

- Det är sällan eller aldrig som jag får vara med och ha möjlighet att vinna priser så jag är såklart rörd och tacksam för den här fina nomineringen, säger Björn Rosenström.

Men hans uppmuntrande ord på Facebook räckte inte. Det blev en tredjeplats med 176 röster.

- Jag överlämnar åt andra att bedöma kvalitén på mina alster. Det görs med den äran. Kanske är min låt sämst, näst sämst, bäst, tredje bäst, fyra från slutet, lika kass som alla andra, nånstans mittemellan eller vad vet jag.....?

LÄS MER: OMRÖSTNING: Vilken är den sämsta låten om Göteborg?

Han menar att musik kan se olika ut.

- Vår stad har många ansikten och ett av dem tror jag nog utan tvivel har fördragsamhet med lite twistad humor, ironi och självdistans. På andra håll kan måhända surhetsgraden i sinne och själ gå hand i hand med förhållandet i våra värst drabbade sjöar eller det hos vår av stolthet eller av envishet obehandlade magkatarr, säger Björn Rosenström.

Och om vinnaren Håkan Hellström tycker han inte så mycket. Däremot är låten Känn ingen sorg långt ifrån sämst enligt Björn Rosenström.

- Vet inte om det var rätt att ge Håkans "haterz" legitimt utrymme här men jag antar att ni hade nån tanke med det. Jag själv har inga synpunkter åt något håll.