Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Strandell är alltså en av 15 som blivit utvalda till tävlingen om Sveriges bästa rockröst 2016.

Han har länets bästa rockröst 2016

Alexander Strandell. Så heter göteborgaren som har Västra Götalands läns bästa rockröst. Det tycker åtminstone Brolle, Charlotte Perrelli och resten av jurymedlemmarna som har valt ut honom att medverka på deras kommande turné i sommar - och möjligheten att vinna 25 000 kronor.

Göteborgskillen Alexander Strandell har Västra Götalands läns bästa rockröst 2016. Det var för drygt två veckor sedan han fick samtalet om att han blivit vald av juryn där frontfigurerna är inga mindre än artisterna Brolle och Charlotte Perrelli. 
– Det känns helt tokigt, men jättekul såklart att de valde just mig, det är så himla många som har sökt till tävlingen, berättar Alexander Strandell. 

I vanliga fall spelar göteborgaren i bandet Art nation, men nu ville han pröva sina vingar och valde därför att skicka in ett bidrag till rocktävlingen, vilket skulle visa sig vara minst sagt lönsamt för honom. Det är 15 av Sveriges bästa rockröster som nu har fått chansen att turnera med Brolle och Charlotte Perrelli, för att sedan tävla om vinsten som avgörs den 17 september. Vinnaren kan dessutom vinna ett stipendium värt 25 000 kronor. 
– Det är verkligen helt fantastiskt om det skulle bli så. Jag hoppas att de ska tycka att jag har Sveriges bästa rockröst. Turnén kommer bli helt magisk, säger Alexander Strandell. 

Tävlingen Årets Rockröst 2016 bygger på att sångare och artister skickar in sina bidrag. Dessa väljer sedan juryn ut som i år består av: Brolle, Charlotte Perrelli, Kee Marcello från Europe, producenten Erika Wendschlag och Ronny Seimerson från Folkparkernas programbolag.