Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/13

"Han fick oss att gråta. Han fick oss att skratta" – tre år sedan Robin Williams död

Det var för tre år sedan Robin Williams tog sitt liv, endast 63 år gammal. Hans död väckte en debatt om självmord, kändisskap och missbruk. Ett år efter skådespelaren och komikerns död berättade hans änka om hans demenssjukdom.

Den 11 augusti 2014 hittades Robin Williams död i sitt hem i Kalifornien. Trots att han under flera års tid hade brottats med depressioner och ett alkoholmissbruk sa Williams änka och assistent efter dödsfallet att de aldrig misstänkte suicidala tankar eller beteende. 

Inte heller Robin Williams telefon eller dator avslöjade vad den kände skådespelaren och komikern planerade. 

Diagnostiserad med demenssjukdom 

Ett år efter hans död berättade Susan Williams att hon trodde en stor anledning till hennes makes självmord berodde på att han innan hans död blivit diagnostiserad med Lewykroppsdemens, en demenssjukdom som liknar såväl Parkinsons sjukdom och Alzheimer.

LÄR MER: Robin Williams änka talar ut

"Fick världen att skratta och att tänka"

Flera kända personer kommenterade dödsfallet, bland annat USA:s dåvarande president Barack Obama: "Williams kom in i våra liv som en utomjording, men kom i slutändan att beröra varje del av den mänskliga själen. Han fick oss att gråta. Han fick oss att skratta. Han gav oss sin omätbara talang till dem som behövde den mest, från våra trupper stationerade utomlands till de mest marginaliserade på gatorna."

Kollegorna inom filmen och komiken uttryckte också sin sorg och bestörtning. 
Kevin Spacy skrev på twitter: "Robin Williams fick världen att skratta och att tänka. Jag kommer minnas och ära det. En stor man, en konstnär och en vän. Jag kommer sakna honom bortom ord. "

Filmer att minnas

Robin Williams blev känd för de stora massorna på med filmer som Good Morning Vietnam (1987), Döda poeters sällskap (1990), och Mrs. Doubtfire (1993). 1997 vann en Oscar för sin insats i Good Will Hunting. Han hade tidigare nominerats för bästa manliga skådespelare i Good morning Vietnam och Döda poeters sällskap.

Williams sista film, Absolutely Anything, kom ut på biograferna ett år efter hans död. 

LÄS MER: Skådespelaren Robin Williams hittad död