Han blir blir lyssnarnas sommarpratare.

ANNONS
|

Peter Martinsson från Göteborg blir lyssnarnas sommarpratare. För första gången i Sommars 50-åriga historia har radions lyssnare kunnat rösta fram en sommarpratare. Det har funnits tio kandidater att välja bland och inte mindre än 11 756 röster har inkommit. Peter Martinsson från Billdal är den som lockat flest röster Och så här vill han locka folk att lyssna till sitt program den 16 juli.

"Mina damer och herrar! Er sommarvärd mäter bara 133 cm i strumplästen och har aldrig varit aktuell för vare sig basketkarriär eller fönsterputsare

Peter Martinsson har länge närt en dröm om att bli sommarvärd och redan för tio år sedan skickade han ett brev till redaktionschefen för Sommar i P1, Bibbi Rödöö. Då var agendan redan fulltecknad men i år fick han alltså chansen.

ANNONS

- Det här är en dröm som går i uppfyllelse, det kändes rent sagolikt när de ringde och sa att det var jag som fått flest röster, säger han i en kommentar.

Peter Martinsson jobbar som administratör på ett bananbolag i frihamnen. Men det är inte första gången han framträder i media. 1986 tävlade han i Kvitt eller dubbelt i kategorin ABBA., hans specialintresse är - inte helt otippat då - Björn och Benny.

ANNONS