Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Doug Seegers är enligt TT:s genomgång den artist som uppträder mest i Sverige i sommar med drygt 60 spelningar inbokade. Arkivbild.

Han är den flitigaste artisten

När sommaren drar i gång börjar också de långa turnéerna för många artister. Den längsta turnésvängen gör Doug Seegers med över 60 spelningar runt om i Sverige.

När de flesta svenskar passar på att glassa sig i solen råder en hektisk tid för band och artister. TT har med hjälp av turnéjättarna Live Nation, United Stage och Blixten och Co sammanställt en lista över vilka kända musikakter, förutom dansband, som gör flest spelningar i sommar. Högt i topp placerar sig Samir & Viktor med över 40 spelningar. Miriam Bryant och Eric Gadd har över 30 spelningar vardera.

Men den amerikanske countrystjärnan Doug Seegers har överlägset flest spelningar med drygt 60 konserter under sommarmånaderna.

- Av någon orsak så har Doug en inre energi och låga som han vill göra bra saker av sedan han slutade med droger och alkohol. Det roliga är att på slutet av tidigare turnéer ser bandet verkligen ut att behöva en rejäl semester medan Doug ser tio år yngre ut, säger Björn Pettersson, Doug Seegers manager.

Äter rätt

Doug Seegers sommarturné pågår ända fram till slutet av augusti. Städer runt om i Sverige betas av och ibland spelar countrystjärnan och hans band flera dagar i rad. För att orka med livet på vägarna ser bandet till att få mycket vila och att äta rätt.

- Jag måste börja träna däremot. Jag är 64 år och har börjat få lite mage nu. När jag gick i pension började jag lägga på mig lite vikt. Visst kan jag hoppa runt på scenen ibland, men för det mesta sitter jag bara i bilen, säger Doug Seegers.

Äldre i publiken

Livet som levs på Sveriges scener har däremot många fördelar. Seegers tycker att den svenska publiken tydligt visar sin kärlek till musiken och han imponeras av alla äldre besökare som tar sig till hans konserter.

- Det är underbart, det är det verkligen. Hela grejen med att vara populär och att folk vill höra din musik är helt otrolig för mig. Det visar verkligen kraften i att ha en hitlåt och det återställer mitt hopp till musiken.

Två månader lagom

När Seegers får frågan om han kommer att turnera lika mycket nästa sommar svarar han först "ja" och blir själv förvånad över svaret. Efter en kort fundering omformulerar han sig.

- Jag skulle nog helst vilja turnera i två månader, men om det finns efterfrågan kan jag övertygas till att göra tre. Fast jag ser fram emot att varva ner lite.