Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hamburgerkedja flyttar in på Way out West

Hamburger-kedjan Max flyttar in på Way out West och bygger upp en fullskalig, helvegetarisk restaurang i Slottsskogen.

Musikfestivalen Way out West skapade rubriker redan för några år sedan när de tog bort allt kött från serveringarna och gjorde festivalen helvegetarisk. Nu väljer man att släppa in en av de stora hamburgerkedjorna, svenska Max, som redan har flera restauranger i Göteborg. De stora matkedjorna har tidigare lyst med sin frånvaro på svenska festivaler, där det istället varit mindre aktörer som hanterat maten.

"Vi säger inte att alla måste sluta äta kött, men om det inte ska gå fullständigt åt helvete behöver vi alla lyfta blicken och i högre utsträckning välja vegetarisk kost.", skriver festivalen i ett pressmeddelande där man också hyllar sin nya samarbetspartner:

"Max ambition är att vara bäst i sin bransch på hållbarhet och tidigare i år femdubblade Max utbudet av vegetariska alternativ vilket är ett initiativ vi applåderar. Givetvis blir vi stolta när den svenska hamburgerkedjan nu tar nästa steg i omställningen mot en mer klimatsmart meny och öppnar en helt vegetarisk restaurang på vår festival."

I och med att Max samarbetar med Way out West flyttar man fram sina positioner ytterligare i Göteborg. Sedan tidigare har man bland annat tagit över konkurrenten Burger Kings plats på nöjesparken Liseberg.

Årets Way out West äger rum den 11 - 13 augusti. Klara artister är bland andra Sia, PJ Harvey och Seinabo Sey.