Lilly Runnerström och Alma Shapiro vann tävlingen och från och med i morgon kommer deras väsklampor att finnas på Gekås.
Lilly Runnerström och Alma Shapiro vann tävlingen och från och med i morgon kommer deras väsklampor att finnas på Gekås.

Halmstadtjejerna vinnare i Gekås jakt på storsäljare

ANNONS
|

I nya Kanal 5-serien Ullared - jakten på storsäljaren ska förre koncern-vd:n Boris Lennerhov hitta nya varor att sälja. Serien hade premiär i tisdags och två av de tävlande var Lilly Runnerström och Alma Shapiro.

- Det kändes verkligen helt sjukt när vi fick veta att vi vunnit, säger Alma Shapiro.

- Först tänkte vi shit, nu blir vi miljonärer sedan åh nej, vad har vi ställt till med, nu ska vi vara med i tv, skrattar hon.

Lilly Runnerström och Alma Shapiro från Halmstad tröttnade på att aldrig hitta i handväskan. När de för typ tusende gången rotade runt i väskans mörker bestämde de sig för att uppfinna en lampa som tänds när väskan öppnas.

ANNONS

- Det hade ju varit väldigt kul om den säljer bra så att Gekås fortsätter att beställa av oss.

Men än så länge arbetar de med sin produkt på hobbynivå. Kontoret finns i ett hörn av Almas vardagsrum.

- Det har liksom aldrig funnits i våra huvuden att vi skulle kunna leva på vår produkt.

Alma och Lilly har vetat att de vunnit ett tag. Men när vi talas vid är det bara en halvtimme kvar tills programmet ska sändas. En nervös halvtimme.

- De har ju många timmars material, så det ska bli väldigt spännande. Jag känner generellt att jag pratade tre gånger så fort som jag brukar till exempel. Det var verkligen som Lilly sade i går, vi var som Piff och Puff, fnittrar hon.

De båda har förberett sig genom att distansdejta varandra. De har bänkat sig framför var sin tv med telefonen i högsta hugg. Lilly i Halmstad och Alma i Piteå, där hon pluggar.

- Vi har bestämt oss för att titta tillsammans trots att vi bor så långt ifrån varandra.

När programmet väl hade sänts var hon nöjd. Programmakarna hade klippt snällt. Alma Shapiro sammanfattar hela resan med två ord. Skräckblandad förtjusning.

ANNONS

- Det här har varit jätteroligt och jätteunderbart. Men det är verkligen svårt att förstå att vår produkt som vi suttit och knåpat ihop ska säljas på Gekås, Skandinaviens största varuhus.

ANNONS