Filmregissören Lasse Hallström är arg på Nordisk Film. Arkivbild.
Filmregissören Lasse Hallström är arg på Nordisk Film. Arkivbild.

Hallströmfilm får ingen biopremiär

Den svenske regissören Lasse Hallströms senaste film "A dog's purpose" kommer inte att gå upp på svenska biografer, utan släpps direkt på dvd, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

- Jag är jävligt besviken på att det enda jävla landet i Europa där man inte tror att filmen ska få en publik, är mitt gamla hemland, säger han till tidningen.

"Vi tycker att det är en mycket trevlig och välgjord film, men har gjort bedömningen att vi i rådande konkurrens på landets biografer inte kommer att generera önskade intäkter", skriver Anders Melin, chef på distributionsbolaget Nordisk film, till Aftonbladet.

ANNONS

Hallströms film hamnade i blåsväder tidigare i år när den anklagades för djurplågeri efter att sajten TMZ publicerade ett klipp där en hund knuffas ner i en pool. En utredning genomförd av American Humane – som bland annat delar ut "inga djur skadades under inspelningen"-märkningen till filmer – kom senare fram till att kritiken inte var befogad, och att inget djurplågeri verkar ha förekommit.

Filmen har spelat in 143 miljoner dollar, cirka 1,2 miljarder kronor i USA och är en av Lasse Hallströms mest ekonomiskt gångbara filmer.

TT

ANNONS