Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Carlsson, Ola Forssmed, Sussie Eriksson och Anders Lundin i REA är redo för Göteborg.

Hallå, Sussie Eriksson i REA!

REA-gänget har premiär på sin Göteborgsshow på Kajskjul 8 i kväll. Sussie Eriksson är näst efter Anders Lundin den som har varit med längst i gruppen.

Hur känns det inför premiären?

- Trött, laddad, peppad, det är många känslor. Vi har jobbat så oerhört intensivt, har varit här i 1,5 vecka nu och innan det repade vi i Stockholm. Så man är ganska slut – men längtar ju. Nu har vi haft vår första provpublik och det var jätteskönt att få rektioner, för det är jättesvårt att repa humor när det är tyst.

Ni har funnits tolv år i Stockholm, blir det lika länge i Göteborg?

- Hahaha, då får jag fråga min familj lite ödmjukt om de har lust att flytta på sig. Nä, men det vore jättekul om göteborgarna gillar det vi gör. Grunden är den show vi gjorde senast på Hamburger börs.

Hur skiljer sig Göteborgsvarianten från den?

- Med några småsaker vi har lagt in som har lite anknytning till Göteborg, alltså vissa ortsnamn och gatunamn. Sedan belyser vi också visa företeelser som är typiskt göteborgska.

Kan du ge något exempel på det?

- Ja, mutskandalen är vi väl på och petar på lite.

Hur många år har du varit med?

- Jag kom in 2003, då Sissela (Kyle) slutade. Då var jag först med Babben (Larsson) i ett år, sedan med Anna Pettersson. Sedan gjorde jag Mamma Mia i flera år innan jag kom tillbaka igen. Jag har varit med sedan dess och det är ju för att jag älskar revyformen.

Fotnot: I REA medverkar Sussie Eriksson, Anders Lundin, Anna Carlsson och Ola Forssmed. Ensemblen spelar på Kajskjul 8 till jul med premiär torsdag 29 september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.