Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallå, Melinda Wrede ...

... som gjorde comeback på HBT-festivalen på Brew House i Göteborg i lördags, hur är läget?
- Jo tack, det är bra. Jag har precis vaknat (klockan är strax före elva) eftersom vi var ute och firade av mitt sista tv-program på ZTV i går.

Programledare i tv och i Radio Metropol, dessförinnan programledare i Morgonpasset och till och med sommarpratare i P1 en gång i tiden, har du övergett musiken?
- Nej då. Men jag har utvecklats och gått vidare, alla hårda hiphopbeats är borta. Numera låter min musik väldigt naken, mycket akustiska instrument som gitarr och mandolin. Och jag rappar inte bara, jag sjunger också!

Men det är länge sedan man såg dig på en scen. För snart åtta år sedan du slog igenom rejält med singeln Relativitetsteorin och grammisnominerades som Sveriges kvinnliga hiphop-hopp. Sedan försvann du, vad hände?
- Ja, vad hände ... skivbolaget ville inte ge ut någon mer platta med mig, debutalbumet sålde väl inte tillräckligt bra, men samtidigt satt jag fast i deras kontrakt på tre skivor och fick inte spela in någon annanstans heller. Det var rätt frustrerande.

Låter inget vidare?
- Nej, det var inget kul att ligga där och skräpa. Jag satt fast och kunde inte göra nåt på flera år. Men när Sony och BMG plötsligt slogs ihop så dumpade de flera artister, bland annat mig, och då började jag göra musik igen. Nu har jag en ny singel ute som snurrar en hel del på radio och i höst släpper jag ett nytt album på eget bolag.

En skön revansch?
- Bitterheten kom jag över för länge sedan, det känns överspelat, skillnaden nu är att jag gör det för min egen skull och på mina egna villkor.

Hur känns det att stå på scen i Göteborg igen då?
- Inte nervöst, bara skitkul! Vi kommer fem personer med akustiska gitarrer, trummor, bas och mandolin, och det blir första gången vi köra mina nya låtar live.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.