Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Carlson spelar med Weeping Willows på Liseberg ikväll. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Hallå där, Magnus Carlson

Som med Weeping Willows spelar på Liseberg och delar scen med Hurula och Veronica Maggio.

Unik lineup ikväll. Hur kommer den sig?
– Vi bokas av en bokningsagent som heter Blixten & Co och det var deras idé. Vi hade pratat om att göra några gemensamma konserter med Veronica och sedan tillkom Hurula. Det är tre helt olika artister så det är väl någonting för alla.


Har du några förväntningar?
– Sett till Weeping Willows och mig själv så är det generellt en väldigt blandad publik på våra konserter. Vi har ju blivit så gamla. Vår publik är äldre eftersom vi själva är det. Veronicas publik är nog också ganska bred, medan Hurulas kanske är mer punkig. För både mig och bandet är Göteborg vår hemmastad utanför Stockholm. Göteborg har alltid varit en enormt bra stad för oss. Vi har alltid känt oss väl mottagna. Det är så grymt att det är på Liseberg också. Weeping Willows har inte spelat där sedan 2002. Det är ju 15 år sedan! Det blir tillgängligt för alla helt plötsligt. Jag ska komma ihåg att ta med mig ett paraply, för varje gång jag har med mig ett paraply till Göteborg så blir det inte regn. Glömmer jag det, då blir det regn tyvärr.


Vad kan publiken förvänta sig?
– Det är en väldigt blandad kompott. Det blir ju som en minifestival för en väldigt billig peng. För 100 kronor får man Hurula och gillar man inte oss andra så kan man gå efter det. Jag och Veronica blev utsedda till årets bäst klädda man och kvinna på ELLE-galan, så vi får väl tävla i kläder på scen.


Kommer ni göra någonting tillsammans med varandra?
– Nej, inte vad vi har bestämt i alla fall. Men man vet ju aldrig.


Märker du skillnad efter Så mycket bättre?
– Ja, gud! Herregud. Framför allt är det väldigt stort allting. Det har varit fullt på varenda konsert. Jag minns inte längre när jag spelade och det inte var slutsålt. Så ja, det har hänt mycket på den fronten för mig. Jag känner att jag vill surfa nu när det är vågor. Det går som på räls för mig i år. Men eftersom jag har varit med så länge, i 20 år, så vet jag att det är så här ibland, men jag är också medveten om att det kan komma en period när man inte är så intressant. Jag passar på att njuta nu helt enkelt.


Vad har du för dig framöver?
– Min sommarturné börjar nu och jag kommer att spela nästan varje dag in i september. Det gör jag varje sommar. I höst ska min sologrej släppas i England så jag har spelat in mina svenska texter på engelska. Vi får se om det händer någonting där. Sedan ska vi väl försöka spela in någonting nytt med Weeping Willows och vi kommer nog spela på till hösten också tror jag. Vi är ju liveartister. Vi åker runt och spelar musik för människor. Det är vårt lyxiga arbete som vi har glädjen och tacksamheten att göra.