Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Jag har varit ärlig rakt igenom och inte spelat några konstiga spel" säger årets Robinson-vinnare Daniel "DK" Westlund. Pressbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Hakuna matata" tog DK till "Robinson"-seger

Efter ett laddat öråd blev det klart att Daniel "DK" Westlund står som årets "Robinson"-vinnare.

Under tio veckor kämpade 19 deltagare om att erövra den åtråvärda titeln som årets Robinson. Efter en rad fysiska och psykiska utmaningar, bråk och kärlek, gjorde till slut 37-årige Henrik Norgren och 30-årige Daniel Westlund upp om segern.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Henke var en lika värdig vinnare som jag, så det var svårt att på förhand avgöra om de andra var på hans eller min sida, säger Daniel Westlund och syftar till att de tidigare deltagarna röstat om vinnaren.

Ny husvagn

Efter vinsten blev det fest och firande hela vägen från Fiji-stränderna till campingen i Lerum, där "Robinson"-vinnaren säsongsarbetar.

- Men så fort jag kom hem har jag ju fått hålla käft. Så nu när finalen är uppklarad ska jag fira på riktigt även här hemma. Jag har väl en femton pensionärer på campingen som kommer att stå och vänta på mig, säger Daniel Westlund och skrattar.

Vinstsumman på en halv miljon kronor ska även den investeras i campingen:

- Jag bor ju i en husvagn året om, så pengarna ska gå till att skaffa mig en större husvagn så att jag kan leva bättre och fortsätta luffa runt.

Motto och tur

Under programmets gång blev Daniel Westlund känd för att leva under det klassiska Disney-mottot "hakuna matata".

- När jag var 20 år insåg jag att jag tänkte alldeles för mycket och försökte göra alla till lags. Till slut kände jag bara att "nej, släpp det här nu"– hakuna matata. Sedan dess har jag kört på det och jag mår sjukt mycket bättre av att ta dagen som den kommer.

- Det var nog det som gjorde att jag vann. Det, och lite tur att Johan släppte sin immunitet och att Marie tyckte att det blev för mycket.

TT: Vad kommer att hända med dig nu då?

- Jag vill fortsätta vara en offentlig person. Jag har lärt mig att använda Instagram så jag ska lägga upp lite bilder från när jag driver runt. Sedan får vi se vad som händer framöver, som sagt: "hakuna matata".