Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hagabions dörrar öppna på julafton

Med gratis filmvisningar hela julafton vill Hagabion vara tillgänglig för alla som av någon anledning är ensamma på jul; oavsett om man är papperslös eller helt enkelt inte vill fira jul.

– Julafton är en sådan kravfylld dag då många känner sig ensamma. Vi ville vara ett alternativ för alla som av någon anledning inte har någonstans att vara på jul, säger Carina Pettersson som är en av arrangörerna bakom Jul på Hagabion.

Hon menar att trots att det finns många alternativa julfiranden i Göteborg, så är det få kulturella mötesplatser som håller öppet.

– Här hittar man gemenskap genom filmen; vi kommer att visa filmer för både barn och vuxna och har försökt att ha med så många filmer som möjligt på olika språk, säger hon och berättar att biografen särskilt har försökt nå ut till dem som på något sätt står utanför samhället.

– Vi har spridit informationen till olika boenden för hemlösa, nyanlända och även papperslösa. Tanken är att alla ska ha råd och möjlighet att fira jul, säger Carina Pettersson som precis som de andra medarbetarna på Hagabion jobbar ideellt med evenemanget.

När jul på Hagabion startade förra året hade biografen ca 100 besökare. I år väntar de sig många fler.

– Det har spridits enormt mycket på sociala medier och ska man lita på det kommer det vara fullsatt på långa vägar, säger Carina Pettersson. Själv har hon inte firat en traditionell julafton på flera år.

– Jag vill bryta upp normen för hur man firar julafton. För mig är det här ett perfekt sätt att fira jul på, där man inte stänger ute någon utan julafton blir till för alla.

Hagabions julprogram

13.00TAIKON

13.15ALFONS LEKER EINSTEIN

13.30MARY & MAX

14.15TÄNK OM...

15.00RÄTTEGÅNGEN – AMSALEM VS AMSALEM

15.15HAVETS SÅNG

15.15MIN LILLA SYSTER

17.00KORTFILMER

17.00VINTERDVALA

17.15TIMBUKTU

18.15UNDER KÖRSBÄRSTRÄDEN

19.00KARL-BERTIL JONSSONS JULAFTON

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.