Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är artisterna som gör upp i Melodifestivalens andra deltävling: Jonas Gardell, Stiko Per Larsson, Liamoo, Mimi Werner, Margaret, Ida Redig samt Samir & Viktor.

Hård kamp om finalplatserna i Göteborg

Liamoo och Margaret? Eller kanske Samir & Viktor? Det är tuff konkurrens om finalplatserna i Melodifestivalens andra deltävling.

När Melodifestivalen inleddes i Karlstad förra veckan var det flera nummer som verkligen stod ut – inte minst Edward Bloms dansande livsmedel och Kamferdrops Tobbe Trollkarl-show. När schlagern nu når Göteborg är det betydligt mindre galenskap på scenen, även om Samir & Viktor ställer upp med ett nummer som innehåller det mesta.

På scenen tar de hjälp av Youtube-bekante Anis Don Demina och på skärmarna syns Musical.ly-stjärnan Theoz.

- Vi gör ju det vi gör bäst liksom. Vi älskar sociala medier och håller på med det allihop och därför känner vi att det här är ett bra tillfälle att få hela svenska folket att gå ut och ha kul och shuffla, säger Viktor Frisk.

"Starka motståndare"

Deras bidrag heter just "Shuffla" och innehåller förstås dansen shuffle som är stor på just det sociala mediet Musical.ly. Ska det räcka för att för första gången ta duon direkt till finalen i Friends Arena?

- Vi har extremt starka motståndare. Liamoo tror jag stenhårt på, och alla andra också, säger Viktor Frisk.

Den rappande storfavoriten Liamoo pekar i sin tur ut Samir & Viktor som tuffa konkurrenter.

- Jag tror att duon har en väldigt bra chans och sedan tror jag på Margaret. Men man vet ju aldrig, John Lundvik kom från ingenstans i förra veckan och tog platsen, säger han.

Polska Margaret har omgångens modernaste låt och ett nummer som bland annat innehåller en blingad toalett. Hon är spänd inför sin debut i Melodifestivalen.

- Det är vetskapen om att det är en så stor grej som gör mig nervös, säger Margaret och berättar att hon inte är särskilt tävlingsinriktad.

"Får lite ångest"

Den enda som vågar peka ut sig själv som en potentiell finalist är Ida Redig. Hemmahoppet tror att det kan gå "riktigt bra" för hennes "Allting som vi sa".

- Det är ju en tävling så självklart går jag in med inställningen att jag ska vinna. Jag har en väldigt bra magkänsla, säger Ida Redig.

Ska man tro schlagerexperter och oddsmakare så kommer Jonas Gardell, Stiko Per Larsson och Mimi Werner att göra upp om jumboplatsen.

Gardell berättar att han är livrädd för att det lilla röstningshjärtat som syns i tv-rutan inte ska börja spraka under hans finstämda framträdande.

- Ett helt grått hjärta som går i kras, ena hjärthalvan faller ner och så bryter de sången och bara "hallå, det är ingen idé". Jag får lite ångest av det där hjärtat men tänker att det inte är digitala hjärtan jag är ute efter, det är riktiga hjärtan, säger Jonas Gardell.

Melodifestivalens första deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.