Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan på rekordjakt på Ullevi

På lördag gör Håkan Hellström sin enda konsert i sommar på Ullevi i Göteborg - som också blir den största svenska spelningen genom tiderna. -Det är en kväll då allt kan hända, säger musikjournalisten och Håkan Hellström-kännaren Johan Lindqvist.

Det har gått snart 14 år sedan Håkan Hellström släppte debutplattan "Känn ingen sorg för mig Göteborg".

Och sen gick det fort.

Men nu står Håkan Hellström inför en utmaning större än allt han tidigare gjort. På lördag gör han sin enda spelning i sommar - på Ullevi i Göteborg. Och det mesta tyder på att han också slår Bruce Springsteens publikrekord från 2012 på 66 561 personer.

"Vad som helst kan hända"

En som följt Håkan Hellström under hela hans karriär är musikjournalisten Johan Lindqvist på Göteborgs-Posten. Och han menar att allt är upplagt för en succékväll.

-Det är skönt för både honom och publiken att han bara gör den här spelningen i år. Dessutom har han som tur är ingen ny skiva att spela material från, vilket innebär att han kan göra precis det som han känner för på lördag. Vad som helst kan hända och det är en del i laddningen för den här spelningen, säger Johan Lindqvist.

Håkan Hellström har tidigare experimenterat med annorlunda låtlistor på några spelningar. 2010 spelade han igenom hela debutalbumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och året därpå avverkades "2 steg från Paradise" från start till mål.

Men något liknande är inte att vänta på lördag, spår Johan Lindqvist.

-Det har jag väldigt svårt att tro. Jag intervjuade honom nyligen och då sa han att det senaste materialet känns bäst och roligast just nu. Så det blir säkert en del från senaste plattan, säger Johan Lindqvist och fortsätter: -Men det kommer säkert bli hitparad också, det blir det alltid på Ullevi. Och det är ju det alla vill ha.

Maggio kan gästa

Många tror också att Hellström kommer ha med sig några specialinbjudna gäster till Ullevi. Enligt Expressen kommer både Veronica Maggio och Tomas von Brömssen att uppträdda tillsammans med Hellström.

Håkan Hellström har tackat nej till att intervjuas av TT och från arrangören Live Nations sida är det locket på.

-Vi kommenterar inte det alls, säger Håkan Hellströms agent Ulf Andersson till TT.

De eventuella gästspelen är dock inga vilda gissningar - Hellström har gjort duetten "Hela huset" tillsammans med Maggio och gästade även hennes spelning på Scandinavium tidigare i år, medan Tomas von Brömssen har spelat med Håkan Hellström flera gånger.

Ullevikonserten kommer att filmas, eventuellt för att senare ges ut på dvd, men inte heller det vill Håkan Hellströms agent kommentera.