Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Veronica Bäckström nära missa Håkan Hellström - räddades av göteborgare

Det var nära att Veronica Bäckström från Örnsköldsvik missade fredagens Håkankonsert på Ullevi. Nu blir den av – tack vare generösa göteborgare: "Det visar ju att det finns hopp om mänskligheten", berättar hon.

Veronica Bäckström från Örnsköldsvik hade sett fram emot att se Håkan Hellström på Ullevi på fredag. Efter att ha förlorat sitt extrajobb under våren, hade hon lagt undan pengar för att tillsammans med en tjejkompis kunna spendera helgen i Göteborg med spelning och hotellvistelse.

MISSA INTE: GP:s specialsajt om Håkan Hellström

Men så skedde det som bara inte fick hända – hennes oförsäkrade katt, Panter, blev påkörd och pengarna gick till att få katten på fötterna igen. Något som ledde till att de inte räckte till både katt, konsert och resa.

– Jag fick be Facebook om hjälp. Resan kändes helt körd, berättar Veronica Bäckström.

Göteborgarna öppnade sina hem

En bekant bestämde sig för att ställa upp med resa till och från Göteborg. Den sista pusselbiten, nämligen boende, kvarstod dock och Veronica provade lyckan med Facebook igen. Hon valde att posta ett inlägg i gruppen ”Lägenheter i Göteborg”.

LÄS OCKSÅ: Håkans personliga hälsning till fansen

Draget visade sig bli en succé. Veronica berättar att runt 40 personer hört av sig. Förutom frågor om boendet, undrade göteborgarna hur katten mådde.

– Det här var ju inte tanken från början, säger hon och tillägger:

– Men det visar ju att det finns hopp om mänskligheten.

Hur mår katten?

– Den mår bra!

Nu blir resan av

Nu kommer resan att bli av. Veronica och hennes tjejkompis får låna en lägenhet av en tjej som ändå är på väg att flytta. Och de behöver inte betala en enda krona.

– Det känns hur bra som helst! Jag dyrkar i princip Håkan och har sett fram emot resan sen i julas. Senaste gången jag såg honom var jag 13 och spelningen var innan han blev riktigt stor. Det var i början av 2000-talet.

Vilken är din favoritlåt med Håkan?
– Du är snart där. Den hjälpte mig igenom en depression.