Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Taube gästar Håkan: "Underbart roligt"

2016 spelade Sven-Bertil Taube tillsammans med Håkan på Ullevi. – Det kommer att bli speciellt, sa han då.

Spekulationerna har varit många inför Håkan Hellströms dubbla konserter på Ullevi i helgen, som förväntas locka omkring 70 000 åskådare per kväll. För två år sedan fick han hjälp på scenen av bland andra Freddie Wadling, Kapten Röd och Veronica Maggio, vilket har gjort att många undrat vilka gästartister som kan tänkas dyka upp i år.

LÄS MER: Här sjunger fansen i kön till Håkan Hellström

Nu är det bekräftat att ingen mindre än Sven-Bertil Taube kommer att göra Håkan Hellström sällskap på scenen. Den 81-åriga sångarens karriär spänner över sju decennier men fick ett rejält uppsving förra året, när han var med i TV4-programmet Så mycket bättre. Och han tvekade inte när han fick frågan om att ställa sig på Ullevis scen.

– Håkan frågade om jag ville vara med, jag kollade schemat och det passade bra, så jag tackade ja, säger Sven-Bertil Taube.

Han kommer både att vara förband och agera gästartist under konserterna som spelas på lördag och söndag. Vilken låt han kommer att sjunga tillsammans med Håkan vill han däremot inte avslöja.

– Det är lite hemligt tror jag, säger han.

LÄS MER: Håkan-fans kan bli utan sina biljetter

Under onsdagen har han övat tillsammans med Håkan Hellström och hans band, och han är nöjd med hur det lät i replokalen.

– Ja, vi gick igenom några saker tillsammans i dag. Det var trevligt och det känns som att det kommer gå bra.

Det är inte första gången som Sven-Bertil Taube och Håkan Hellström samarbetar. 2006 och 2007 spelade de tillsammans i Göteborg och Stockholm med städernas symfoniorkestrar i konsertserien "Från tango till Taube".

– Ja, vi känner ju varandra lite sedan tidigare. Håkan är en fantastisk människa med en underbar utstrålning, säger Sven-Bertil Taube.

LÄS MER: Allt om Håkan Hellströms konserter

Men den här gången blir det något alldeles extra. Två fullsatta Ullevi väntar, det ser till och med en så rutinerad artist som Sven-Bertil Taube som en höjdpunkt i karriären.

– Jag har spelat på några stora arenor i Amerika, men annars är jag inte så van. Det kommer att bli speciellt.