Så förstärker Västtrafik kollektivtrafiken för Håkan-fansen

Det blir fler bussar och tåg efter Håkans Rullande åska-spelningar i helgen. – Vi har tagit de resurser vi har, säger Gunilla Wicktor, presstalesperson på Västtrafik

ANNONS
|

I kväll väntas tiotusentals personer se Håkan Hellström live på Ullevi. Men den som är rädd för trafikkaos kan vara lugn – Västtrafik har stärkt upp med fler spårvagnar och fler regionbussar.

Ökar säkerheten

Hur många enheter det rör sig kan de dock inte svara på. – All information kommer att finnas på hemsidan. Vi har tagit alla resurser vi kan, förklarar Gunilla Wicktor som är presstalesperson på Västtrafik.

Förutom fler möjligheter att resa till och från staden, kommer Västtrafik att sakta ner trafiken vid Skånegatan. Detta för att öka säkerheten. – Vi hoppas att alla får en trevlig och trygg kväll, säger Gunilla Wicktor.

ANNONS

En extra båt

Men det är inte bara bussarna och spårvagnarna som förstärks. Under 28 och 29 juli kommer det gå en extra båt tillAsperö Norra, Brännö Rödsten, Köpstadsö, Styrsö Bratten, Skäret Skäret, Donsö och Vrångö. Båten inte finns dock sökbar i Västtrafiks reseplanerare, men den avgår från Saltholmen klockan 02.00.

ANNONS