Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Så blir Håkan-vädret

Regnet har öst ner under lördagen. Konsertbesökarna på Ullevi behöver dock inte misströsta. – Regnet blåser förbi Göteborgsområdet och inåt landet vid åtta-tiden, säger Ian Engblom, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Under lördag för- och eftermiddag har det varit rusk och regn runt om i Göteborg men blir bättre väder under kvällen. Det ser ut att bli en till mestadels regnfri kväll för de över 60 000 som ska se Håkan Hellström på Ullevi. Regnrusket sveper vidare in mot landet och gör så att det blir uppehåll under stora delar av kvällen. GP har kollat med meteorologen Ian Engblom på vädertjänsten Foreca om vi hittar Håkan Hellström i "Gbg-regn" ikväll.

Hur blir vädret ikväll?

– Det kommer att vara hyfsade temperaturer även fast det inte blir någon kanonvärme. Runt åtta-tiden så kommer det vara ungefär 18-19 grader varmt och det kommer hålla sig över 15 grader under hela spelningen. Det kan komma någon regnskur men förhoppningsvis så kommer det vara helt regnfritt. Några solglimtar kan till och med leta sig fram under kvällen.

Hur ska man klä sig på konserten?

– Om man verkligen vill vara på den säkra sidan så kan man stoppa ner en regnponcho i väskan. Tycker man att 15 grader är lite kyligt så borde man kanske också ta med sig sig en liten tröja, rekommenderar Meteorolog-Ian.

Soligt i början på nästa vecka

Just nu så är det ett lågtryck med sitt centrum norr om Danmark som leder till att det är en del regnområden täcker Västra Götaland. På söndag blir det fortsatt molnigt med lite regn. Men det ser ut att bli ljusare mot måndagen med växlande molnighet.

– På måndag så ska värmen landa på runt 20 grader, på gränsen till varmt men inga högsommartemperaturer är på väg direkt, säger meteorologen Ian Engblom.

Det kanske inte blir någon riktig sommar i år

Högsommarvädret är inte här på långa vägar och sommaren har varit något av en besvikelse för de som önskar värme. Så verkar det fortsätta:

– Vi undrar om det blir någon riktig sommar. Det ser inte ut att bli något högtryck så långt vi kan se. Ingen 25-gradig värme och sol, säger Ian Engblom.

Årets varmaste dag hittills var i maj

Under sommaren har det inte mätts några temperaturer på över 30 grader i hela Sverige och så ser det ut att fortsätta. 

– Årets varmaste dag var den 28:e maj i Oskarshamn i SMåland då det var 30,1 grader varmt. Det är väldigt ovanligt att inga temperaturer över 30 grader mäts under sommarmånaderna.