Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Lindqvist: Boka om Håkan till Ullevi

Håkan Hellström gör en enda spelning nästa år. Låt det vara Ullevi, skriver Johan Lindqvist.

Håkan Hellström gör en enda spelning nästa år.

Just nu heter det att konserten ska vara på Slottsskogsvallen. Men känslan är nu eller aldrig. Ska Håkan Hellström någon gång ta sig an Ullevi är det den 7 juni 2014 som gäller. Egentligen är det bara upp till honom själv och, framförallt, fansen om det ska bli verklighet.

2013 har varit ett fantastiskt år för Håkan Hellström. Han har själv konstaterat det flera gånger från scenen, att det känns som att karriären peakar. Som att det inte kan bli större och att den enda vägen leder neråt. Förr eller senare kommer förstås även Håkan Hellströms enorma popularitet att dala. Det händer alla stora artister även om man alltid kan hitta nya toppar längre fram.

När jag såg vinterns turnépremiär i Malmö pratade Hellström att om att han och publiken skulle utforska även den resan tillsammans. Jag är övertygad om att få musikanters karriärer kan klinga av lika vackert som Håkan Hellströms. Det trasiga och skadeskjutna har varit en vital del i Håkans musik ända sedan debuten och även segrar som firas inför lite färre åskådare kan vara väl så viktiga som de största triumferna.

Men det tar vi senare. Nu är det den 7 juni 2014 som är i blickfånget. De ansvariga på Live Nation är kortfattat tydliga med att det är Slottsskogssvallen som är spelplatsen. Det vill säga exakt lika envist tydliga som de var om att Gyllene Tider skulle spela på Slottsskogsvallen i somras. Ändå fram till ögonblicket då Per Gessle klev in på en hastigt sammankallad presskonferens och talade om att konserten flyttats till Ullevi.

För Håkan Hellström och hans band skulle det vara en sanndröm att spela på Ullevi. Det skulle vara precis lika galet, obegripligt och känslostormade som första gången man klev in på Lisebergs Stora scen och undrade vad man ställt till med. Fast bara så mycket större.

Med all respekt för Slottsskogsvallen skulle det "bara" bli ännu en Håkan-konsert. Håkan Hellström på Ullevi skulle däremot innebära en vår som bara handlade om förväntningar och försnack inför en kväll och en natt som skulle få hela stan att fullständigt brisera.