Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Hemlig konstnär hyllade Håkan med gatukonst

Barndomsikoner blandas med låttexter från Håkan Hellström när konstnären Hellstrom Streetart ger sig ut på gatorna. – Det här är lite av en terapi för mig, sa han till GP i vintras.

Pippi Långström med en vit skepparmössa och ett citat från Håkan Hellström-låten "Gårdakvarnar och skit": "Nästan som en tavla över rätt och fel för man ser gårdakvarnar men man ser skiten med".

LÄS MER: Stampe strör ut sin konst på gatorna i Göteborg

Bakom konsten står kreatören Hellstrom Streetart som blandar barndomsikoner så som Piff och Puff med lyriken från Göteborgs-artisten Håkan Hellström. 

– Vår värld är sjuk och hemsk, men Håkan Hellström målar upp en värld som är bra. Detsamma med Astrid Lindgren. Det här är lite av en terapi för mig, det får mig att må bra, säger han till GP. 

En räddande ängel

– Jag har alltid gillat att teckna och gjort graffiti sedan jag var ung, Håkans musik blev en räddande ängel för mig när jag inte mådde bra. Så det kändes naturligt att använda hans texter.

Konstnären berättar att han endast fått positiv respons på sina verk, och hans Instagram-konto kryllar det av lovord. Däremot vill han inte gå ut med sitt riktiga namn. 

"Fasen va grym du är! " skriver en följare, och "Fantastiskt! Blir bättre och bättre" en annan. Även Håkan Hellströms officiella Instagram-konto har delat ett foto på ett av hans verk.

Stödjer cancerfonden

Tidigare i höstas auktionerade Hellstrom Streetart ut en tavla med just Håkan Hellström som motiv till förmån för Barncancerfonden, och auktionen drog in över 3000 kronor till välgörenhet. 

– Det var ju lite nervöst innan, men otroligt kul att det blev av. Det var en dröm som införlivades. 

LÄS MER: Gatukonst för hela staden

Vid frågan huruvida hans konst kan uppfattas som klotter eller skadegörelse är gatukonstnären inte oroad.

– Ingen kan säga vad som är konst.Jag förstår människor som kan bli sura, och ibland har vissa saker rivits ner efter bara två timmar. Men gatorna är till för alla, och så länge man inte gör illa någon så är det okej. Jag mår bra av det här, och det är många andra som också säger att de gör det.