Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Håkan om Ullevi: "Det är en cementkoloss som inte är så himla fin"

En gång i tiden spelade Håkan Hellström nästan bara på mindre klubbar och festivaler. En konsert på Ullevi var så avlägset det bara kunde bli. I ett klipp, publicerat på SVT Öppet Arkivs Facebook-sida, berättar Håkan om sina känslor för vad han kallar för en "cementkloss".

På fredag och lördag gästar Håkan Hellströms "Rullande Åska" Ullevi. Det är tredje året han spelar där – tidigare spelningar skedde år 2014 och 2016.

" Det är en cementkoloss som inte är så himla fin faktiskt"

Men Håkan Hellström har inte alltid varit så förtjust i Ullevi. I ett videoklipp publicerat av SVT på Facebook berättar stjärnan om vad han tycker om arenan.
– Det här är vad jag ser varenda morgon när jag tittar ut genom fönstret. Nya Ullevi. Det är sådär uppmuntrande. Det är en cementkoloss som inte är så himla fin faktiskt, säger Håkan till SVT och fortsätter:
– På natten i början när jag bodde här var det jäkligt förvirrande. När man öppnade fönstret var det helt becksvart. Det enda jag såg var de här stora skuggorna. Och det var total tystnad utanför.

Slog publikrekord

Klippet är från tidigt 2000-tal då Håkan Hellström precis inlett sin karriär. Hans spelningar ska sedan, drygt 15 år efter att intervjun bandats, slagit alla möjliga publikrekord, gång på gång. År 2014 kom 69 349 personer och såg honom. Hans andra spelning på Ullevi år 2016 drog 70 144 personer.

Om han lyckas ännu en gång återstår att se.