Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Detta oroar sig tjejer för inför Håkans konsert

Trots Håkanfeber och glädjeyra, råder det en viss oro bland fansen för ofredanden under Håkans spelning. – Jag har tänkt mycket på det, speciellt efter Bråvalla, säger Anna Stenhammar från Mölndal.

Det råder både glädje och kärlek utanför Ullevi. Hela veckan har varit präglad av Håkanfeber och i kväll är dagen D. Men så finns också en viss mörkhet i baktankarna, efter händelser kopplade till konserter det gångna året: sexuella ofredanden, våldtäkter och terrordåd.

Anna Stenhammar och Nickolina Hammarstedt, båda 17 år från Mölndal, har tältat på Bergakungens tak sedan i tisdags och har nummer två och tre i kön. För dem handlar det om känslan av att komma långt fram på konserten och de roliga kvällarna uppe på taket tillsammans med likasinnade.

– Håkan betyder väldigt mycket. Hans låtar kan berätta en historia och göra en glad, säger Anna Stenhammar.

Vägrar bli avskräckt

Men mitt i glädjen finns en viss osäkerhet. Terrordådet på Ariana Grandes konsert i Manchester fick hela musikvärlden att engagera sig. Förutom den ökade medvetenheten om eventuella terrorattacker, har också debatten kring sexuella ofredanden vuxit sig stor. Anmälningarna har ramlat in likt brev på posten under samtliga av de svenska festivalerna i år och i publikhavet till just Håkan Hellström på Bråvallafestivalen anmäldes en våldtäkt, någonting som oroar tjejerna.

– Jag har tänkt mycket på det, speciellt efter Bråvalla. Samtidigt känns det lite säkrare här för man vet vilka människor man har omkring sig. Skulle någon tafsa på mig eller min kompis skulle nog ilskan ta över, säger Anna Stenhammar.

Nickolina Hammarstedt instämmer och fortsätter:

– Vi har ju varandra och det ger väldigt mycket stöd i sig. Vi har tänkt på risken för terror också men vi litar på att de på Ullevi har koll. Man kan inte låta det avskräcka en. Då kan man ju inte göra något annat än att sitta inlåst i ett rum, säger hon.