Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

De är först i Håkan Hellström-kön

När Håkan Hellström intar scenen på Ullevi i morgon har scenbygget pågått i närmare en vecka. Men fansen på gräsplätten bakom Bergakungen har förberett sig längre än så.

Miranda Karlsson är en av de personer som har köat allra längst tid för att få se Håkan Hellström på Ullevi den här sommaren. När festen drar igång i morgon har hon och hennes tappra campingvänner tältat i över en vecka för att se sin idol.

Nere på arenan hade scenbygget inte ens påbörjats då sällskapet slog upp sina tält några hundra meter därifrån. Tillsammans har de organiserat campingen och ett eget kösystem inför insläppet. Miranda Karlsson från Alingsås är nummer ett i kön till lördagens spelning.

– Jag tror att det kommer bli hur bra som helst. Det är ju hemma-plan. Ullevi känns som gjord för Håkan, säger hon.

Gemenskap lockar fansen

Håkan Hellström-fansen håller i vanlig ordning till på kullen bakom Bergakungens biograf, där de ställt upp sina tält prydligt. Enligt sällskapet handlar det inte bara om att få de bästa platserna inne på Ullevi.

– Det är gemenskapen som lockar. Det är som en liten minifestival här. Och vi har alla samma intresse, säger Sigrid Langwagen.

Med många långa nätter och flera dagar i solstolarna på kullen så gäller det givetvis att vara väl förberedd.

– Mycket vatten och vätskeersättning är bra, säger Miranda Karlsson.

"Vi kan starta band själva snart"

Förutom vätska har sällskapet försett sig med fotbollar, frisbees och allt som går att fördriva tiden med. Dessutom har de bunkrat upp med en rad instrument med allt från gitarrer till ukulele, kazoo och munspel.

– Vi kan starta band själva snart, säger Sigrid Langwagen.

Förhoppningen inför helgens konserter är att Håkan Hellström ska samla alla gästartisterna från hela turnén, men gärna också få med någon ny och oväntad gäst.

– Eva Dahlgren vore fint. Drömmen är kanske Henrik Berggren. Men han har en egen spelning i Östersund i helgen, säger Sigrid Langwagen.

Musiken genom hela livet

På campningen bor också Johanna Staffansdotter. Hon har lyssnat på Håkan Hellström i närmare 15 år. När hon försöker formulera vad Håkan Hellströms musik har betytt för henne genom åren så blir hon alldeles tyst.

– Jag kan inte sätta ord på det. Det är liksom livet. Hans musik har varit med mig genom så mycket, säger hon till slut.

– Han har varit med på din vägg, säger Carl Forsell som också tältar på kullen.

– Ja, det också, svarar Johanna Staffansdotter.