Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Håkan Hellström om Ullevi: "Hela grejen var drömlik"

Först frälste han Ullevipubliken. Sedan slappade han i skärgården och färdigställde sitt album. Nu ger Håkan Hellström sin första intervju efter sommarens rekordspelningar, och öppnar upp för att kanske släppa dem på dvd.

Håkan Hellströms rekordsommar började redan i New York. Först två hyllade, svettiga och redan legendariska klubbspelningar på Gramercy Theatre i slutet av april, därefter två kokande och knökfulla rekordkonserter på Ullevi i juni.

SKIVRECENSION: "Håkan undviker den enklaste vägen"

Ni minns väl? Gitarristen och gamle parhästen Daniel Gilbert dök upp på Ullevis scen och förgyllde Hurricane Gilbert. Miriam Bryant sjöng några strofer ur Islands in the stream och hela rekordpubliken fick se Håkan Hellström gå ned på knä och svara med Can't help falling in love. 

LÄS OCKSÅ: De kända figurerna i Håkans låttexter

Efter konserterna kunde Håkan Hellström bada i ett hav av hyllningar och kärleksförklaringar, av fyrar, getingar och feta plustecken. Alla var rörande överens om att han hade gjort det igen, frälst sina fans. Tvivlarna som tyckte sig se honom dala fick anledning att tänka om, och Håkan Hellström själv fick vara med om en upplevelse han sent ska glömma.

Du genomförde två utsålda konserter, satte nytt publikrekord på Ullevi och spelade inför sammanlagt 141 288 personer. Vad minns du tydligast av de båda junikvällarna?

- Det var samma värme i publiken som förra gången. Men den här gången två kvällar i rad. Det var en stämning som jag aldrig upplevt förut. Hela grejen var drömlik, säger Håkan Hellström till GP i sin första intervju sedan de båda Ullevikvällarna.

Din första konsert på Ullevi (2014) blev film, skiva och bok. De två konserterna i år är inte alls officiellt dokumenterade, varför?

- De filmades även den här gången men det fanns inga planer på att göra något särskilt av materialet. Det är först nu som frågan kommit upp om vi ska visa spelningarna på nåt sätt. Inte mig emot.

- Vi har spelat in och filmat många spelningar genom åren. De flesta blir liggande som fina minnen utan tanke på utgivning. Men just de här spelningarna är ju lite speciella, så om det finns intresse från publiken skulle jag också gärna se dem igen. Vi får se.

Var ligger ditt fokus nu, på de kommande konserterna i november och december eller någon helt annanstans, var i så fall?

- Framför allt på de kommande konserterna. Och på några andra grejer bortom dem. Jag har några saker som jag skulle vilja få gjort innan jag tappar fotfästet helt. Det är de grejerna jag försöker få till. Ni får se så småningom, om ni fortfarande är intresserade då...

LÄS OCKSÅ: Ungdomarna: Vem är Håkan Hellström?

FOTNOT: Hela intervjun med Håkan Hellström går att läsa i lördagens Göteborgs-Posten och här på gp.se.