Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Hellström: "Oacceptabelt"

GP har tidigare skrivit om Alice B´s minnen från Håkan Hellström-konserten 2014. En spelning då hon inte fick betalt. Nu svarar Håkan Hellström via sin presskontakt på kritiken.

Hon uppträdde på Ullevi tillsammans med flera andra kändisar. Men några pengar fick hon inte.

– Det var inte särskilt nervöst. Håkan hade bett mig uppträda men det var ju inte min spelning, det kändes mest som ett jobb. Även om jag inte fick betalt, har hon tidigare sagt till GP.

LÄS MER: Maggio och Alice B minns förra Ullevispelningen – på lite olika sätt

Och på Facebook skrev hon efter GP:s publicering ett längre inlägg där hon uppmanade Håkan Hellström att swisha pengar till henne.

LÄS MER: Hon öppnade för Håkan Hellström utan ersättning

Nu har Håkan Hellströms presskontakt svarat på kritiken till SVT Nyheter:

"Det är oacceptabelt"

”Håkan har världens största konsertarrangör i ryggen, han räknar med att alla som går upp på scen på Ullevi har en överenskommelse med dem om vad som gäller och att det efterlevs. Han är besviken på hur det skötts. Han är också artist och varit i exakt samma läge och tycker det är oacceptabelt.” kommenterar han till SVT.

SVT Nyheter har också talat med arrangören av konserten på Ullevi 2014, Live Nation:

– Det känns viktigt att vara tydlig med att när det kommer till hantering av ersättning till musiker är det någonting som ligger på oss och inte på Håkan. Det är självklart jättetråkigt att läsa om Alice upplevelse av situationen och just därför kommer vi att sätta oss ned och prata med henne för att höra om hennes upplevelse och bild över vad som har hänt och varit överenskommet, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig, till SVT Nyheter.

Och även på Håkan Hellströms Facebook-sida har det publicerats ett inlägg: