Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Här visar kändisarna sitt stöd för Colin Kaepernick

Flera stora namn har anslutit sig till #TakeAKnee-kampanjen som är en protest mot polisbrutalitet och rasism.

Det var förra året som Colin Kaepernick, i protest mot polisbrutalitet, vägrade stå under nationalsången inför en match. Istället ställde han sig på knä – något som fick USA:s president Donald Trump att se rött och twittra.

Bland annat krävde presidenten att NFL skulle sparka de spelare som vägrade stå upp under nationalsången.

Nu väljer fler och fler kändisar att ta Kaepernicks parti och ställa sig på knä. Bland annat inledde Stevie Wonder, soulartist, en festivalspelning i New York i lördags med att gå ner på knä. Hans son hjälpte honom och gesten var enligt Wonder "en bön för planeten, framtiden och världens ledare".

Och han är inte ensam. R’n’b-sångaren Pharrell Williams valde också att gå ner på knä och detta under en välgörenhetskonsert i Charlottesville.

– Ingen kan säga till mig att jag inte får ställa mig på knä, sade han och fortsatte:

– Om jag vill ställa mig på knä för min stads folk, min delstats folk, är det vad flaggan är till för.

Engagemang på Instagram

På de båda sociala medie-plattformarna Instagram och Twitter har dessutom en hashtag med namnet #TakeAKnee börjat spridas. Här visar människor sin solidaritet och ett par kändisar har hakat på. Fotografen och filmaren Danny Clinch fångade exempelvis Pearl Jam när de gick ner på knä.

 

RG @pearljam ・・・ #TakeAKnee

Ett inlägg delat av Danny Clinch (@dannybones64)

Skådespelarna David Duchovny och Gillian Anderson, kända från Arkiv X, har båda postat en bild där deras karaktärer går på knä komplett med hashtaggen #TakeAKnee

 

#TheXFiles #TakeAKnee

Ett inlägg delat av David Duchovny (@davidduchovny)